Du är här: Start/Start/Nyheter/Vad skulle du göra om din vardag vänds upp och ner?

Vad skulle du göra om din vardag vänds upp och ner?

Välinformerade och engagerade invånare är en viktig tillgång vid en samhällskris. Därför har Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB) initierat kampanjen Krisberedskapsveckan som pågår 8-14 maj. Fokus ligger på vad människor själva kan göra och bidra med vid allvarliga samhällsstörningar.

Checklista

Checklista med saker som är bra att ha hemma för att klara en kris (pdf, öppnas i nytt fönster)

Filmer om hemberedskap

Storm, skyfall, snöoväder, elbortfall och stora olyckor. Det är några exempel på händelser som kan påverka oss och vårt samhälle.

Här är länkar till fyra korta instruktionsfilmer från MSB, myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Hemberedskap - kommunikation

Hur du kan förbättra din hemberedskap inom kommunikation? Om det blir till exempel ett strömavbrott så kommer inte telefoner och internet att fungera. Här finns många tips på hur du kan lösa det

Hemberedskap - mat

Om det blir ett långvarigt strömavbrott eller annan någon störning eller kris i samhället så måste du själv vara beredd på att ordna något att äta. Här finns många tips på hur du kan lösa det.

Hemberedskap - värme

Om värmen inte funkar kan du få stora problem om du inte är förberedd. Din bostad blir kall på bara något dygn. I filmen ges många tips på hur du kan lösa det.

Hemberedskap - vatten

Om det blir ett långvarigt strömavbrott eller någon störning eller kris i samhället så kan det bli så att du själv behöver ordna med dricksvatten. Här finns många tips på hur du kan lösa det.

Sidan uppdaterad 8 maj 2017 Kommentera sidan