Du är här: Start/Start/Nyheter/Utbildningsprojektet Mer digital blev en lyckad satsning!

Utbildningsprojektet Mer digital blev en lyckad satsning!

Under tre dagar i april deltog 300 seniorer i utbildningsprojektet Mer digital för att lära sig mer och inspireras av digitala tjänster och verktyg. För många som kom handlade dagen om nyttan av den digitala tekniken och att få veta mer om vad man kan göra.

Kommentera sidan

Din kommentar kommer att skickas till webbredaktionen.

Fält markerade med * måste fyllas i.

U6AV
 

Konceptet med att sitta med mindre bord var mycket lyckat. Deltagarna kunde i sin egen takt och utifrån sina frågeställningar i lugn och ro få hjälp av elever och handledare.

– Under utbildningsdagarna var det många som berättade att de var mycket nöjda. Flera har även ringt och tackat oss efteråt, berättar Kim Ahlqvist, digitaliseringsstrateg i Mörbylånga kommun. Det här var en viktig satsning på många sätt och det känns värdefullt att vi kan stärka kommuninvånares möjligheter att öka sin digitala kompetens och motverka digitalt utanförskap.

Att efterfrågan var så stor visar att den här satsningen kommer hjälpa många människors vardag framöver. På grund av att antalet platser var begränsat finns det många som inte hade möjlighet att medverka. Vad är nästa steg för att inkludera fler i det digitala samhället?

– Vi vet att det finns många äldre i Mörbylånga kommun, men vilket engagemang det fanns för en sådan här satsning var svårt att förutse. Nu när vi vet att det finns ett stort intresse ska vi ta förvalta det på bästa sätt. Just nu tittar på hur vi kan vidareutveckla detta och skapa nya mötesplatser framöver. Förhoppningsvis kan vi återkomma med mer information inom kort, säger Kim Ahlqvist.

Avslutningsvis vill Mörbylånga kommun tacka alla seniorer som har medverkat, eleverna som har delat med sig av sina kunskaper och andra som på något annat sätt medverkat till att göra de här dagarna till en lyckad satsning. Vi är mycket stolta över er insats!

Klicka här för att se en film om arrangemanget.

Har du frågor?

Har du några frågor eller funderingar om arrangemanget eller Mer digital är du välkommen att kontakta Kim Ahlqvist via tfn: 0485-470 22 eller e-post: kim.ahlqvist@morbylanga.se

Sidan uppdaterad 24 maj 2019 Kommentera sidan