Du är här: Start/Start/Nyheter/Unga coronaambassadörer sökes

Unga coronaambassadörer sökes

Vill du vara med och hindra att coronaviruset sprids bland unga? Är du kreativ, pedagogisk och bra på att kommunicera? Eller tycker du om att planera och organisera? Då kan det här vara något för dig. Krissamverkan Kalmar län behöver hjälp av ungdomar att informera andra ungdomar.

Att vi just nu skriver historia i denna pandemi har nog ingen missat. Men pandemin är inte över ännu, och vi behöver hitta nya sätt att nå fram till fler. Krissamverkan Kalmar län letar därför efter ungdomar som kan hjälpa till att informera andra unga om viruset, smittspridning och annat som är bra att veta om pandemin.

Vem kan bli coronaambassadör?

Elever på gymnasieskolor och folkhögskolor i länet kan bli coronaambassadör i Kalmar län 2020. Det spelar ingen roll vilket program du går. Det viktigaste är att du vill göra skillnad, sprida framtidstro och hjälpa till att stoppa smittan.

Vad är eller gör en coronaambassadör?

En coronaambassadör hjälper till att sprida information antingen på sin egen skola, i en annan skola eller hos en förening på ett coronasäkert sätt vid minst sex tillfällen. Detta sker under skoltid.

För att förbereda sig får coronaambassadören en utbildningsdag i slutet av september. Under dagen träffar coronaambassadören förutom smittskyddsexperter, en grafisk designer, en kriskommunikatör, en journalist från Sveriges Radio P4 och en skådespelare.

Uppdraget kommer att pågå till den 31 december 2020 och avslutas med att ambassadörerna blir avtackade av landshövdingen.

Tack till dig som hjälper till!

Efter avslutat uppdrag får du, förutom ett stort tack från samhället:

  • personligt uppdragsdiplom
  • personligt utbildningsintyg
  • personlig inbjudan till avtackning hos landshövdingen i samband med att uppdraget är slutfört
  • ett citykort (presentkort) värt ca tusen kronor
  • vara med i en utmaning om ett "superpresentkort".

Anmäl intresse senast 20 september

Senast den 20 september anmäler du intresse till skolan/kåren/elevrådet på din skola...
... som skickar anmälningarna vidare till kommunen.
... som tillsammans med länets övriga kommuner utser ambassadörer.
... och anmäler dem till Länsstyrelsen i Kalmar län.

Senast den 21 september får du som anmält intresse veta om du kommit med. I så fall får du en inbjudan till "Kreativ utbildningsdag" från Krissamverkan Kalmar län. 

Mer information

Mer information om vad uppdraget innebär, hur ambassadörer tillsätts, vilka fördelar ambassadörskapet har och hur det kan gå till finns på Länsstyrelsen Kalmar läns webbplats.

Sidan uppdaterad 14 september 2020 Kommentera sidan