Du är här: Start/Start/Nyheter/Tårtkalas när Färjestadens medborgarkontor invigdes

Tårtkalas när Färjestadens medborgarkontor invigdes

Fredagen den 28 februari invigde Mörbylånga kommun det nya medborgarkontoret i Färjestaden.

Kommunen arbetar ständigt med att förbättra tillgängligheten och den kommunala servicen för våra medborgare. Ett steg i det arbetet är att komma närmare medborgarna - och på fredagen invigdes det första av två nya medborgarkontor.

Kontoret som kommer täcka den norra kommundelen ligger i anslutning till biblioteket på Ölands köpstad i Färjestaden. I den södra kommundelen inryms medborgarkontoret på biblioteket i Södra Möckleby.

I samband med invigningsceremonin bjöd kommunen på rulltårta, kaffe och saft. Dessutom passade avdelningen Valen på Gullvivans förskola på att lämna in förslag på vad de vill se för förbättringar i Färjestaden.

– Barnen hade många bra idéer som de framförde via fina teckningar. Ambitionen är att vi ska försöka infria något av alla dessa kloka förslag framöver, säger Kim Ahlqvist, kommunikationschef och ansvarig för kommunens medborgarkontor.

Till de nya medborgarkontoren kan man vända sig om man behöver hjälp med att fylla i blanketter, hämta eller lämna vattenprover, lämna medborgarförslag eller framföra sina synpunkter till kommunen.

– Vi hoppas och tror att den här satsningen kommer öka dialogen och tillgängligheten mellan kommunen och medborgarna, säger Kim Ahlqvist.

Medborgarkontoret i Färjestaden kommer vara öppet på tisdagar och fredagar mellan klockan 10.00-16.00 och medborgarkontoret i Södra Möckleby kommer vara bemannat på torsdagar mellan klockan 10.00-16.00.

På måndag den 2 mars invigs medborgarkontoret i Södra Möckleby med tårtkalas och öppet hus.

Fler bilder från invigningen:

Sidan uppdaterad 28 februari 2020 Kommentera sidan