Du är här: Start/Start/Nyheter/Slutrapport för Öland en kommun

Slutrapport för Öland en kommun

Projektet ”Öland en kommun?” går nu in i sin slutfas. Nästa vecka träffas politikerna i Borgholms och Mörbylångas kommunfullmäktige för att gemensamt diskutera framtiden. I samband med det presenterar projektledaren Stefan Carlsson slutrapporten för projektet ”Öland en kommun?”.

Projektledaren Stefan Carlsson har arbetat med utredningen "Öland en kommun?" sedan i mars 2018. I utredningen har han bland annat haft dialogmöten med allmänhet, föreningar och företag. Det har också genomförts en medborgarundersökning.

Nästa vecka, torsdagen den 8/11, träffas kommunfullmäktige i Borgholm och Mörbylånga för att gemensamt diskutera kommunernas framtid. På mötet kommer Stefan Carlsson att presentera slutrapporten för utredningen "Öland en kommun?".

Slutrapporten innehåller bland annat redovisningar från dialogmötena och medborgarundersökningen, ekonomiska förutsättningar för en kommun samt ett avsnitt om politisk- och tjänstemannaorganisationen.
I december ska kommunfullmäktige i Borgholm och Mörbylånga fatta beslut om huruvida kommunerna ska gå vidare med en eventuell kommunsammanslagning.

Mer information om slutrapporten samt hela rapporten hittar du här.

Sidan uppdaterad 2 november 2018 Kommentera sidan