Du är här: Start/Start/Nyheter/Resultatet av undersökningen Öland – en kommun?

Resultatet av undersökningen Öland – en kommun?

Av de 3 144 medborgarna som svarade på medborgarundersökningen gällande Öland - en kommun?, var en majoritet för en kommunsammanslagning mellan Borgholm och Mörbylånga.

Under augusti månad genomfördes en medborgarundersökning i projektet Öland - en kommun? Undersökningen gjordes genom utskick av vykort till samtliga 12 580 hushåll på Öland där alla över 16 år uppmanades att delta i en onlineundersökning.

Syftet med undersökningen var att bringa klarhet i hur ölänningarna ställde sig till de tre alternativen, men även för att se eventuella skillnader i uppfattning mellan åldersgrupper, bostadsort och kön. Man ville också genomföra en undersökning för att låta fler ölänningar komma till tas i frågan om en eventuell kommunsammanslagning.

Av de 3 144 medborgarna som svarade i undersökningen var 56 procent från Mörbylånga kommun och 44 procent från Borgholms kommun.

57 procent av de som deltog i undersökningen vill att ölandskommunerna slås ihop till en kommun. 23 procent svarade att de vill behålla de två kommunerna som de är idag och 20 procent vill se en markant samverkan mellan kommunerna.

Du kan läsa mer om undersökningen här:
https://www.morbylanga.se/kommun-politik/Oland-en-kommun/

Sidan uppdaterad 18 september 2018 Kommentera sidan