Du är här: Start/Start/Nyheter/Presidiet på plats bland plast

Presidiet på plats bland plast

Ny vecka och nytt företagsbesök för KS-presidiet samt tjänstepersoner.

Varje vecka genomför KS-presidiet företagsbesök tillsammans med utvalda tjänstepersoner. Vecka 46 var det Ölandsplast AB och Polyplank AB som fick berätta om, och visa upp, sin verksamhet. 

För två månader sedan flyttade Ölandsplast AB, som funnits sedan 70-talet, från Kalmar till Öland och Storgatan 123 i Färjestaden. När besöksdelegationen från Mörbylånga kommun träffade Malin och Patrik Ström som driver företaget, inledde de med att berätta om företagets historia. Därefter visade man upp sin verksamhet samt berättade om den butik man har vid sitt huvudkontor i Färjestaden, sitt lager i Göteborg dit de Malaysisk-tillverkade påsarna först anländer innan de transporteras vidare. Man berättade också om de utvecklingsplaner man har för framtiden. 

Besöksdelegationen beståendes av kommunstyrelsens ordförande Matilda Wärenfalk (S), kommunstyrelsens vice ordförande Anna-Kajsa Arnesson (C), oppositionsrådet Henrik Yngvesson (M), kommundirektören Ann Willsund,  Anna Gustavsson, samordnare på arbetsmarknadsenheten och näringslivsutvecklaren Susanne Bredesjö Budge delade vid besöket ut ett "Grattis till satsningen-diplom" som tack för att man väljer att etablera sig i kommunen. 

Utöver Malin och Patrik arbetar ytterligare två personer i företaget. 

Efter besöket på Ölandsplast AB fortsätte delegationen, som fick sällskap av Sofia Toremalm från arbetsförmedlingen, till Polyplank AB. Här togs man emot av marknadsansvarige Anton Aldentun och produktionsansvarige Tobias Abrahamsson. Med en stor entuisasm berättade de om det patenterade material som idag utgör kärnverksamheten hos företaget som nu har funnits i 25 år. De är Ölands enda börsnoterade företag. 

Polyplank1

På Polyplank AB tillverkar man bland annat bullerplank men även dekorativa staket. Detta gör man av återvunnen plast blandat med kutterspån. Detta gör att materialet är helt återvinningsbart. Anton och Tobias berättade för delegationen att man bedömer att företaget låg före sin tid när det startades men att det nu är lättare att förklara fördelarna med deras produkter då cirkulär ekonomi och klimatpåverkan är ord i var persons mun. 

Tack till Ölandsplast och Polyplank för två mycket intressanta och lärorika besök

Sidan uppdaterad 15 november 2019 Kommentera sidan