Du är här: Start/Start/Nyheter/Pege Hussfelt ny tf näringslivschef

Pege Hussfelt ny tf näringslivschef

Pege Hussfelt kommer att ha uppdraget under perioden 3 december 2018 till och med 31 maj 2019.

Mörbylånga kommun har under de senaste åren placerat sig långt ner på Svenskt Näringslivs årliga rankning av företagsklinmatet i Sverige. Nu tar man krafttag för att förbättra relationerna mellan företagare och kommunen - och som ett led i detta har näringslivsprofilen Pege Hussfelt fått uppdraget som tf näringslivschef.

- Vi har en slimmad näringslivsorganisation och är samtidigt en kommun som vill växa. Vi vill bli fler invånare och företagen är en viktig del i våra förutsättningar att växa. Därför känns det jättebra att kunna få in Pege i den rollen, säger Ann Willsund, kommundirektör.

I avtalet som har tecknats mellan Mörbylånga kommun och Företagsmäklarna Pege Hussfelt AB innebär uppdraget att:

  • Genomlysa kommunens näringslivsarbete och genom kartläggning och analys av andra mer framgångsrika kommuners organisation föreslå alternativa förslag. Här ingår strategiskt viktiga funktioner som mark- och exploatering, bygglov, tillståndsansökningar, regionala samarbeten som kommunen deltar i osv. Det handlar om att genomlysa det som kan uppfattas som spretigt och utspritt i dag.
  • Hur kan vi förstärka servicepolicyns genomslag i vardagen?
  • Genom ett utifrån- och in-perspektiv belysa företagens behov av stöd.
  • Ta fram en kommunikationsplan som ska hjälpa oss att visa aktiviteter och framgångar i kommunenes arbete.

- Nu finns det bara en väg framåt och det ska bli spännande att se vad vi kan bygga ihop för plattform tillsammans med företagen i Mörbylånga kommun, säger Pege Hussfelt.

Sidan uppdaterad 3 december 2018 Kommentera sidan