Du är här: Start/Start/Nyheter/På egna ben till skolan

På egna ben till skolan

Utmaningen På egna ben är nu inne på sin tredje av totalt fem veckor.

På egna ben är ett tvåårigt samarbetsprojekt mellan flera kommuner som i Kalmar län finansieras av Energimyndigheten. Projektet handlar om att få fler elever i årskurs 4–6 att ta sig till skolan genom att cykla, gå eller åka kollektivt och skippa de ofta korta bilresorna. Utmaningen är uppbyggd som en spännande poängjakt där klassen engageras i att tävla om fina priser. Under de veckor som tävlingsdelen av På egna ben pågår samlar eleverna samtidigt på sig mängder av värdefull kunskap genom övningar om miljö, hälsa och trafiksäkerhet.

Torsdagen den 3 oktober var Anette Jeansson, Mörbylånga kommuns klimatstrateg, på besök vid Smaragdskolans klass 5C och 6C, där de hade På egna ben-aktiviteter. Under femmornas mattelektionen räknade eleverna ut hur mycket koldioxid de sparat genom att cykla eller åka kollektivt till skolan. Klass 6C ställde olika argument mot varandra.

- Det känns fantastiskt inspirerande att träffa de här eleverna och deras engagemang för miljö- och klimatfrågor, säger Anette Jeansson och konstaterar att det är kul med tävling och att alla blir gladare och piggare av att cykla till skolan och göra en god sak för miljön.

Sidan uppdaterad 4 oktober 2019 Kommentera sidan