Du är här: Start/Start/Nyheter/På besök i en av Algutsrums reseanledningar

På besök i en av Algutsrums reseanledningar

Under förra veckans soliga torsdagseftermiddag, besökte en av kommunens ledande politiker, tillsammans med näringslivsutvecklaren en av Ölands mest kända gårdsbutiker, Stenladan i Algutsrum. Ladan som inhyser butiken har stått där sedan 1800-talet, och många olika verksamheter har genomförts i den sedan dess.

Mikael och Veronica Thernström, som har drivit den nuvarande sedan 1984, tog emot oss vid kaffebordet. Butiken är öppen nästan året runt, men just de första veckorna varje år finns utrymme för återhämtning innan vårbruket drar igång för fullt. Vid den här tiden på året arbetar Mikael och Veronica själva tillsammans med en anställd, men när de är som flest arbetar fem-sex personer i butiken och omkring sju-åtta i de egna odlingarna.

Väldigt många av produkterna som säljs i butiken odlas på gården, men det finns också ett brett utbud av andra lokala producenter, som köps in för att kunna erbjudas till kunderna. För de som gärna själva sätter fingrarna i jorden finns möjligheten att plocka sina egna jordgubbar.

Vi hinner prata om hur Trafikverkets planer för väg 136 påverkar företagets verksamhet och logistik, och om deras erfarenheter av de olika kommunala myndighetsutövarna, innan vi får en rundtur i de omfattande lokalerna, där ett galleri av bönor ger en försmak av den mångfald av lokalproducerade grödor som inom kort åter kommer att fylla ladorna. Vi tackar Mikael och Veronica för påminnelsen om allt det goda som Öland har att erbjuda.

Sidan uppdaterad 18 februari 2020 Kommentera sidan