Du är här: Start/Start/Nyheter/Räddningstjänsten på Öland kan bli hela Sveriges bästa

Räddningstjänsten på Öland kan bli hela Sveriges bästa

Vår lokala räddningstjänst har nominerats till det årliga priset som främjar utveckling, nyskapande och gott samarbete inom räddningstjänstorganisationen.

Swedish Firefighter kommer den 23 oktober tillsammans med Skyddsmässan dela ut priset "Guldbrandposten" för årets räddningstjänst 2018. Ett pris för att främja utveckling, nyskapande och gott samarbete inom räddningstjänstorganisationen.

Priset är en brandpost i guld som tillsammans med skylten kommer vara möjlig att installera i ett brandpostnät på en väl utvald plats. Tanken är att vinnaren ska ha möjlighet att visa allmänhet och anställda sitt goda arbete inom räddningstjänstorganisationen samtidigt som priset kan användas i den dagliga verksamheten.

– Det känns verkligen bra att vi har blivit nominerade till det här priset och vi ser det som ett konkret bevis på att vi arbetar åt rätt håll, säger Rutger Thuresson, räddningschef vid Ölands räddningstjänst.

Han nämner satsningen på brandutbildning för de yngre invånarna i samhället som en tänkbar anledning till att just den öländska räddningstjänsten blivit nominerade.

– Brandteatern har varit väldigt uppskattad, säger Rutger Thuresson.

Härnäst väntar intervjuer innan tre finalister ska utses.

Sidan uppdaterad 4 oktober 2018 Kommentera sidan