Du är här: Start/Start/Nyheter/Ny information om kvalitén på dricksvattet

Ny information om kvalitén på dricksvattet

Efter synpunkter om lukt och smak på dricksvatten har Mörbylånga kommun den senaste veckan arbetat ihärdigt med att komma till rätta med de upplevda problemen.

Kommentera sidan

Din kommentar kommer att skickas till webbredaktionen.

Fält markerade med * måste fyllas i.

VSMD
 

Efter att Mörbylånga kommun mottagit synpunkter på smak samt lukt på dricksvattnet i Mörbylånga, Degerhamn och Alby genomfördes två åtgärder. Ledningsnätet spolades för att öka omsättningen av vattnet samt togs nya vattenprover.

Nu har svaren kommit på de prover som togs och dessa visar att det inte finns något som avviker från det normala. Inte heller har kommunen mottagit några nya synpunkter på dricksvattnet i Mörbylånga under det senaste dygnet. Av detta drar vi slutsatsen att de åtgärder som satts in gett önskad effekt. 

Synpunkterna om illaluktande doft och smak kvarstår dock i Degerhamn. Också här har provsvaren kommit och de visar att inget avviker från det normala. Vid kontroll upptäcktes dock att en luftpump stannat och denna har nu återigen satts igång. Att denna inte varit i drift kan påverka lukt och smak. 

Nu hoppas vi, genom att luftpumpen åter är i drift samt att ytterligare spolning av ledningsnät genomförts, att detta avhjälper upplevda bekymmer. 

Har du frågor kontakta:
VA-chef, Jens Olsén, 0485/470 00
Kvällar, nätter och helger VA jour, 0470/170 13

Sidan uppdaterad 6 augusti 2019 Kommentera sidan