Du är här: Start/Start/Nyheter/Nu tar vi ett gemensamt krafttag: #tillsammansgörviskillnad

Nu tar vi ett gemensamt krafttag: #tillsammansgörviskillnad

Tillsammans kan vi minska smittspridningen av coronaviruset, covid-19. Nu kan du vara med och göra skillnad. Bli en del i Mörbylånga kommuns kampanj: "Gör som jag! #Tillsammansgörviskillnad".

Syftet är att skapa en folkrörelse för att sprida information om vikten av att varje enskild individs handlingar gör skillnad. Genom att öka förståelsen och samtidigt sprida budskapet vidare hoppas vi kunna bidra med att minska smittspridningen av det nya coronaviruset, covid-19, och samtidigt skydda våra äldre och riskgrupper.

- Det är viktigare än någonsin att nå ut med information. Det är mycket rykten och felaktig information som sprids och därför är det av högsta vikt att rätt information når ut till våra medborgare, säger Kim Ahlqvist, kommunikationschef.

Nu vill vi uppmana dig att vara med och bidra i sociala medier. Våra tre budskap vi vill förmedla är:

  • Du som hör detta och ingår i en riskgrupp, eller är över 70 år, stannar hemma så mycket det går. Ta hjälp av kommunens servicetjänst för inhandling och hemleverans av varor från våra livsmedelsbutiker.
  • Jag vill också att du som funderar på att resa tänker en extra gång. Behöver du verkligen åka?
  • Slutligen vill jag uppmana alla till att tvätta händerna noga med tvål och vatten. Tillsammans gör vi skillnad. Tillsammans ska vi minska smittspridningen av det nya coronaviruset, covid-19!

Att vara med är enkelt. Det du behöver är ett konto i någon av de sociala medier som finns - och en telefon där du kan filma dig själv. Har du detta följer du följande steg:

1. Du spelar in en "Selfiefilm" med hjälp av manuset som du ser här nedan
2. Den enda text du skriver som kommentar till filmen är: Gör som jag! #Tillsammansgörviskillnad
3. Publicera och du är klar

Var med och gör skillnad. Var med och minska smittspridningen och rädda liv!

Sidan uppdaterad 2 april 2020 Kommentera sidan