Du är här: Start/Start/Nyheter/Lyckad stranddag i Mörbylånga

Lyckad stranddag i Mörbylånga

Just nu pågår ett spännande samarbete i Mörbylånga samhälle för att göra den vackra strandlinjen ännu mer attraktiv. Mörbylånga kommun arbetar tillsammans med utvecklingsgruppen ”Mörbylånga strandgrupp” med flera olika projekt för att lyfta strandlinjen.

Kommentera sidan

Din kommentar kommer att skickas till webbredaktionen.

Fält markerade med * måste fyllas i.

QXFE
 

Bland annat har ett antal ideella snickare ställt upp och byggt ett fint trädäck på Balken, med stöd av Mörbylånga kommun, som också placerat ut en grill i anslutning till badplatsen. Trädäcket invigdes den 12 juni av kultur- och tillväxtnämndens ordförande Per-Olov Johansson, som lyfte vikten av det lokala engagemanget för att få till den här typen av satsningar och att kommunen gärna samarbetar med boende i utvecklingsarbetet.

Trots ruggigt väder tog Melissa Etuaro ett invigningsdopp! Dessutom tackades snickarna Kennet Eriksson, Anders Johansson, Åke Simonsson, Jan-Erik Svensson, Johan Erman, Hasse Jogmark och Lennart Fridlund med blommor.

Även för Sjöbacken finns det planer, där Mörbylånga kommun vill göra ordentliga parkeringsplatser och tillsammans med strandgruppen iordningställa en fin grillplats till hösten.
Den 12 juni gjorde ett gäng entusiastiska Mörbylångabor en jätteinsats för att röja stranden från tång inför säsongen. Närmare småbåtshamnen planeras för ett hundbad och även vid Kalvhagen ska bättre parkeringsmöjligheter iordningsställas.

Dessutom satsar Mörbylånga kommun på Kalvhagen med tillgänglighetsanpassning och reparation av befintlig brygga som beräknas vara färdigställt till badsäsongen 2020.

Vill du också vara med i arbetet med att utveckla Mörbylångas strandlinje? Kontakta Eva Engström.

Sidan uppdaterad 13 juni 2019 Kommentera sidan