Du är här: Start/Start/Nyheter/Mörbylånga kommuns alkoholhandläggare bäst i landet

Mörbylånga kommuns alkoholhandläggare bäst i landet

Mörbylånga kommuns alkoholhandläggare är bäst i landet. Det visar Sveriges kommuner och landstings (SKL) servicemätning Insikt, som mäter kommunens serviceutövande gentemot företag.

Kommentera sidan

Din kommentar kommer att skickas till webbredaktionen.

Fält markerade med * måste fyllas i.

6E5W
 

Mörbylånga kommuns alkoholhandläggare är bäst i landet. Det visar Sveriges kommuner och landstings (SKL) servicemätning Insikt, som mäter kommunens serviceutövande gentemot företag.

Undersökningen riktar sig till de företag som har haft ärenden, inom de fem områden som undersökningen mäter, hos kommunen under föregående år (2014). Deltagarna svarar på konkreta frågor kring sina specifika ärenden. De fem områden som mäts är:

  • Brandtillsyn
  • Bygglov
  • Markupplåtelse
  • Miljö- och hälsoskydd
  • Serveringstillstånd

Företagarna har bedömt sex olika serviceområden; information, tillgänglig­het, bemötande, kompetens, rättssäkerhet och effektivitet.

Svaren i enkäten skapar med hjälp av olika beräkningar ett nöjd-kund-index (NKI) på en skala från 0-100, vilket i sin tur leder till en ranking bland de deltagande kommunerna. SKL redovisar såväl ett sammanlagt NKI som ett separat för respektive område.

Mörbylånga kommuns sammanlagda NKI är 74, vilket placerar Mörbylånga kommun på en 23:e plats i den nationella sammanlagda rankingen. Senast Mörbylånga deltog i mätningen (2011) var NKI 68. Mest nöjda är de företag som har haft ärenden som gäller serveringstillstånd. Deras svar har lett till ett NKI på 92, vilket är bäst i landet.

Mätningen genomförs i enkätform. År 2015 deltog 199 av Sveriges 290 kommuner.

Hela mätningen "Öppna jämförelser, Företagsklimat 2015" kan laddas ner från SKL:s webbplats (pdf, öppnas i nytt fönster).

Sidan uppdaterad 7 september 2015 Kommentera sidan