Du är här: Start/Start/Nyheter/Mörbylånga kommun bäst i landet på sociala medier

Mörbylånga kommun bäst i landet på sociala medier

Mörbylånga kommun är bäst av alla kommuner i Sverige på den sociala plattformen Facebook. Det visar statistik från analysföretaget Smampion.

Analysföretaget Smampion mäter varje dag myndigheter, kommuner och företags närvaro i sociala medier. Där poängen som delas ut är ett värde mellan 0 till 100 och indikerar på hur bra en sidas närvaro och utveckling har varit under de senaste 28 dagarna och hur bra kvalitet som sidan håller.

Poängen tilldelas utifrån olika nyckeltal som till exempel: antal nya följare, engagemang, inlägg per dag, dialoger med följarna och andra djupare analyser för hur en sidas inlägg är utformade och hur variationen ser ut.

Sedan fredagen den 10 juli 2020 ligger alltså Mörbylånga kommuns Facebook-sida i topp bland de 277 kommunsidorna som dagligen analyseras.

– Det känns verkligen jättekul att vår satsning på sociala medier har burit frukt. Vi har en strategi och ett arbetssätt där vi vill inkludera medborgarna och ha en dialog, där medborgarna finns. Där är sociala medier en viktig del, och därför är det roligt att vi får ett kvitto på det fina arbete som vi lägger ner, säger Kim Ahlqvist, kommunikationschef.

Mörbylånga kommun eftersträvar en mångsidighet på sociala medier, där följarna ska få lättsam kuriosa blandat mer formell information.

– Detta gör vi både genom rörlig bild, texter och bilder. Jag är stolt över att ha så skickliga medarbetare som varje dag arbetar stenhårt för att våra medborgare ska få den bästa service vi kan ge. Det är ett lagarbete mellan kommunikationsavdelningen och kommunens alla verksamheter som ger resultat, säger Kim Ahlqvist.

Sidan uppdaterad 10 juli 2020 Kommentera sidan