Du är här: Start/Start/Nyheter/Mbab vattenkompenserar

Mörbylånga bostad vattenkompenserar

På grund av vattenbristen på Öland ser Mörbylånga Bostads AB över samtliga inplanerade och återkommande arbeten.

På grund av vattenbristen på Öland ser Mörbylånga Bostads AB över samtliga inplanerade och återkommande arbeten.

– Det är självklart för oss att göra vad vi kan för att spara på vattnet. Det är viktigt att vi alla tar sitt ansvar när det gäller vattenförbrukningen, säger Jonas Everbrand vd på Mörbylånga Bostads AB.

Först och främst ser Mörbylånga Bostads AB, MBAB, över om arbeten kan utföras på ett mindre vattenkrävande sätt. Till exempel handtvätt istället för högtryckstvätt. En del arbeten skjuts på framtiden tills vattnet inte längre är en bristvara. Det handlar till exempel om dammar som inte fylls upp och tvätt av en del plank.

Arbeten som måste utföras

Det finns dock arbeten som måste utföras för att fastigheterna inte ska drabbas eller för att verksamheten inte ska avstanna. Till exempel tvättning av fasader, tvätt av tak inför målningsarbeten. Även bevattning av nya planteringar som måste utföras för att växterna ska etablera sig. Alla dessa jobb vattenkompenseras, det vill säga att MBAB köper vatten från fastlandet till kommunen. I de fall det går försöker MBAB även ta vatten från brunnar som är på ett djup som inte påverkar det kommunala vattnet.

– Vi har också informerat alla våra hyresgäster om vad de kan bidra med och vi kommer under våren och sommaren installera sparstrålesamlare i dusch och handfat i varje lägenhet, säger Jonas Everbrand.

Läs mer på mbab.se

Sidan uppdaterad 19 april 2016 Kommentera sidan