Du är här: Start/Start/Nyheter/Lärare föreläste om kompetensutvecklingsmodeller i skolan vid internationell konferens

Lärare föreläste om kompetensutvecklingsmodeller i skolan vid internationell konferens

Kommunens handledare inom projektet Learning Study har föreläst om hur Mörbylånga kommun arbetar med projektet och hur det har bidragit till skolans utveckling. Detta skedde vid den internationella WALS-konferensen i Göteborg den 6-9 september.

Mörbylånga kommun deltog vid den internationella WALS-konferensen (The World Association of Lesson Studies) den 6-9 september på Göteborgs universitet. Konferensen handlade om de två kompetensutvecklings­modellerna Lesson study och Learning study samt om aktuell forskning inom pedagogik.

Kommunen representerades av två skolledare och fyra lärare. Lärarna, som också är kommunens handledare inom projektet Learning Study, fick möjlighet att föreläsa om hur Mörbylånga kommun arbetar med projektet och hur det har bidragit till skolans utveckling. Learning Study handlar om att planera undervisningen med vetenskapliga teorier som grund för att öka elevers kunskapsresultat.

- Det känns verkligen roligt att vår kommun fick möjlighet att både delta och föreläsa om vår egen skolutveckling på en stor världskongress, säger Linnéa Danielsson, rektor och en av dem som deltog på konferensen.

WALS-konferensen (The World Association of Lesson Studies) hölls i år på Göteborgs Universitet och samlade över 600 deltagare från 28 olika länder, däribland forskare och professorer från bl.a. Hongkong, Japan, USA och Storbritannien.

Handledarna Anna Wallgren, Anna Lövström, Nicklas Elgán och Emma Ek föreläste på konferensen
Sidan uppdaterad 17 september 2013 Kommentera sidan