Du är här: Start/Start/Nyheter/Kortare handläggningstider för bygglov i Mörbylånga kommun

Kortare handläggningstider för bygglov i Mörbylånga kommun

Efterfrågan är stor och allt fler människor väljer att bosätta sig i Mörbylånga kommun, vilket ställer högre krav på servicen från kommunens sida. När det kommer till bygglovsärenden har Mörbylånga kommun minskat väntetiderna, vilket medför att fler människor får hjälp snabbare.

Alexander Vestergård och Sofie Andersson har tillsammans med dottern Vilma fått sitt bygglov beviljat på en tomt i Färjestaden. Byggnationen är i full gång och familjen räknar med inflyttning under februari/mars 2020.

- Det tog sju veckor från det att vi skickade in ansökan om bygglov till att vi fick det hela beviljat. Snabb och bra service, vilket känns väldigt bra, säger Alexander Vestergård.

Vad är det då som lockar en barnfamilj att bosätta sig i Mörbylånga kommun? Alexander Vestergård och Sofie Andersson, som levt några år på andra sidan sundet, nämner flera anledningar.

- Dels är det tryggheten här i Mörbylånga kommun. Färjestaden känns som en trygg plats för barn att växa upp i. Man har närheten till vattnet, andra barnfamiljer, hamnen och skola. Man får ett lugn när man kör över bron, säger Sofie Andersson, som är uppväxt i Färjestaden.

- Sen finns det mycket barnaktiviteter, fungerande sjukvård och bra fokus på friluftsområden, säger Alexander Vestergård.

Har ni några önskemål om vad man kan utveckla i Mörbylånga kommun?

- En högstadieskola i Färjestaden, som ju är på gång, badhus, lite fler utegym och en padel-arena är saker jag gärna ser i Mörbylånga kommun framöver, säger Alexander Vestergård.

Sidan uppdaterad 20 juli 2019 Kommentera sidan