Du är här: Start/Start/Nyheter/Konstkollo i Mörbylånga

Konstkollo i Mörbylånga

Nu är det dags för årets upplaga av Konstkollo - Kalmar konstmuseums mobila ateljéverksamhet för ungdomar mellan 10–15 år.

Ta chansen att träffa våra konstnärer och laborera med olika material, tekniker och uttryck. I år inspireras vi av temat vatten som förutsättning för allt liv och invasiva arter, olika växter och djur som växer, sprider sig och ibland tar över helt. Genom konst närmar vi oss tillsammans frågor om klimatet, biologisk mångfald och våra känsliga ekosystem.

Konstkollo arrangeras på sex olika platser i Kalmar län i samarbete med Sveriges konstföreningar Kalmar län och besöker Zokker i Mörbylånga 24–28/6, klockan 11-15. På Konstkollo i Mörbylånga samarbetar vi med Södra Ölands konstförening och träffar konstnärerna Anna-Linda Gabriel och Oscar Söderström. De planerar sin vecka utifrån temat växter och djur på land och i Östersjön. Tillsammans bygger vi stora vattenbeskyddare och miljövänliga fantasifordon inspirerade av de djur vi är rädda om och rädda för.

Det är kostnadsfritt att delta och Konstkollo bjuder på lättare fika. Men ta gärna med egen lunch och oömma kläder. Anmälan sker senast 17 juni till johanna.strand@kalmarkonstmuseum.se.

Sidan uppdaterad 27 maj 2019 Kommentera sidan