Du är här: Start/Start/Nyheter/Kommunens elbilar nu på plats
Hemsjukvården utbildas

Kommunens elbilar nu på plats

Nu är kommunens 24 nya elbilar på plats. Idag var det elbilsfest med ärtsoppa, pressträff och provkörning av elbilarna, som främst ska användas inom hemtjänsten.

Den elbil som hemtjänsten testkört sedan februari 2015 har varit mycket populär. Nu satsar kommunen på ännu fler elbilar som främst ska användas inom hemtjänsten Med många täta starter och stopp är elbilar extra bra här.

De nya elbilarna är av märket Renault Zoe och har ett batteri på 22 kWh. Det ger en räckvidd på 11- 12 mil vintertid och 15-16 mil på sommaren. Flera nya elstolpar har installerats så att alla bilar kan laddas vid en egen stolpe.

Kommunen har avtal om grön el. Det gör att elbilarna är helt fossilbränslefria och inte släpper ut någon koldioxid vid drift. Bilarna drivs av en elmotor och ger inga avgaser.

Mörbylånga kommun har som mål att vara en fossilbränslefri kommun 2025 och tar nu stora kliv för att förnya fordonsparken i grön riktning. Ett delmål är att alla samhällsbetalda resor ska vara klimatneutrala till år 2020. Elbilarna och de nyinstallerade laddstolparna är ett led i en större strategisk satsning på förnybara bränslen i kommunala fordon.

Sidan uppdaterad 11 januari 2017 Kommentera sidan