Du är här: Start/Start/Nyheter/Kika in i framtidens smarta hem

Kika in i framtidens smarta hem

Lär dig mer om läkemedelsrobotar, VR-glasögon för avslappning och andra digitala hjälpmedel som erbjuds inom kommunen idag- och kanske i framtiden. Denna fredag, den 15 oktober, bjuder kommunen tillsammans med Linnéuniversitetet in till ett event i Ölands Köpstad där du kan testa kognitiva hjälpmedel och kika in i framtidens smarta hem!

Representanter från södra Ölands demensteam, Linnéuniversitetet och Mörbylånga kommuns digitala avdelning kommer att vara på plats vid eventet med flera utställningsstationer. Eventet hålls mellan kl. 11.00 - 17.00.

- Vi kommer visa upp en läkemedelsrobot och besökare kan få testa meditation och avslappning med våra VR-glasögon. De kan användas i många olika sammanhang inom vården och här i kommunen har vi börjat använda VR-glasögon till avslappning och träning vid ångestproblematik, säger Anna Leion, arbetsterapeut i Södra Ölands demensteam.

Linnéuniversitetet kommer visa upp pop-up utställningen "Kika in i framtidens smarta hem", tillverkad i miljövänligt re-board-material, som visar hur det kan se ut i ett framtida smart hem.

- Forskare vid Linnéuniversitetet kommer att samtala med besökarna om deras behov, tankar och funderingar kring framtiden och den digitala utvecklingen. Vi som arbetar med digital utveckling i kommunen, bland annat kursen Mer digital, kommer också att vara på plats för att samtala med medborgare och erbjuda hjälp inom IT, säger Jenny Brede, digital verksamhetsutvecklare i Mörbylånga kommun.

Vi bjuder på fika under eventet – varmt välkommen!

Sidan uppdaterad 12 oktober 2021 Kommentera sidan