Du är här: Start/Start/Nyheter/Kamelen heter Törsten

Kamelen heter Törsten

Budbärare och frontfigur för vattenkampanjen ”Vattensmart” är en kamel som har fått sitt namn – Törsten från Vattikranen.

Kommentera sidan

Din kommentar kommer att skickas till webbredaktionen.

Fält markerade med * måste fyllas i.

VDY8
 

Budbärare och frontfigur för vattenkampanjen "Vattensmart" är en kamel som har fått sitt namn – Törsten från Vattikranen.

Namnet Törsten är det vinnande förslaget i den namntävling som utlystes. Engagemanget var stort och uppemot 80 bidrag kom in under den veckan som tävlingen pågick. Det tycker Törsten och hans kampanjkompisar är fantastiskt! Bakom förslaget står Anja Lennartsson från Färjestaden:

– Vad roligt! Vår familj är vana att vända och vrida på namn, vi har trixat med namn tidigare, säger Anja, som vinner en dagsutflykt med familjen till Ormögas Kamelranch.

Juryns motivering:
Kameler är törstiga djur som kan dricka 100 liter vatten vid ett tillfälle och sedan hushålla smart med vattnet. Namnet är en rolig ordlek med en härlig öländsk tvist. Torsten på öländska, blir Törsten!Namnet får oss också att tänka på marker och brunnar som törstar efter vatten och hur viktigt det är att alla tänker på att spara vatten för att kunna släcka alla typer av törst.

På delad andraplats kom följande förslag:

• Vattikranen – Mats Viktorsson
• Klara – Erika Magnusson
• Aquarella – Gun Hellman
• Håtvåo – Clas Rosengren

Sedan i mitten av juni pågår sommarkampanjen Vattensmart – njut av sommaren men spara på vattnet. Bakom kampanjen står Borgholm Energi, Kalmar Vatten, Mörbylånga kommun, Torsås kommun, Länsstyrelsen i Kalmar län och Regionförbundet i Kalmar län. Kamelen Törsten syns lite här och där under sommaren. Bland annat på de digitala skyltarna vid Ölandsbron och E22:an, i annonser och på skyltar.

På facebook.com/vattensmart finns mer spartips, information och motiveringar till de vinnande namnen.

Sidan uppdaterad 30 juni 2016 Kommentera sidan