Du är här: Start/Start/Nyheter/Julgåva till kommunens anställda

Julgåva till kommunens anställda

Tidigare år har Mörbylånga kommun arrangerat julbord som julklapp till kommunens anställda - men i år ställer vi om. Kommunledningen har beslutat om att ge anställda en julgåva till ett värde på 250 kronor per person som är inhandlad hos någon företagare i Mörbylånga kommun.

– Jag ser fram emot att dela ut den här julgåvan för att uppmärksamma och visa uppskattning för de oerhört viktiga insatserna som personalen har gjort för att driva kommunens verksamheter under det här året och som samtidigt gör nytta för det lokala näringslivet i dessa minst sagt tuffa tider, säger Ann Willsund, kommundirektör Mörbylånga kommun

Via Mörbylånga kommuns nyhetsbrev till det lokala näringslivet har företag blivit uppmanade att skicka in erbjudande på lämplig gåva. Det är respektive chef som väljer vad personalen ska få för gåva utifrån en sammanställd lista på tips men kan även göra ett fritt val. Julgåvan ges till alla tillsvidareanställda och vikarier och delas ut vid lämpligt tillfälle.

Gåvor till anställda som gör nytta för det lokala näringslivet

Tidigare i år gav Mörbylånga kommun alla anställda en jubileumsgåva med anledning av att Mörbylånga firar 200 år i år. Presentkortet innebar att alla anställda fick 300 kr att handla för hos valfri företagare i Mörbylånga kommun. Totalt var det 46 procent (691 personer) av de anställda som utnyttjade jubileumsgåvan och 132 olika företag fick ta del av pengarna till ett sammanlagt värde på 207 300 kr.

– Det är viktigt att vi gör vad vi kan för att gynna våra lokala företagare som befinner sig i en svår situation. Jag hoppas att julgåvan och jubileumsgåvan är till glädje för både medarbetarna och det lokala näringslivet, säger Matilda Wärenfalk (S), kommunstyrelsens ordförande.

Jubileumsgåvan och julgåvan innebär 457 300 kronor som kommer till nytta för det lokala näringslivet.

Sidan uppdaterad 18 november 2020 Kommentera sidan