Du är här: Start/Start/Nyheter/Sveriges största triathlontävling Ironman Kalmar är tillbaka – 20 augusti 2022

Sveriges största triathlontävling Ironman Kalmar är tillbaka – 20 augusti 2022

Efter två år av uppehåll är Sveriges största triathlontävling Ironman Kalmar tillbaka – 20 augusti 2022. Det är med stolthet vi välkomnar atleter världen över till Mörbylånga kommun för att uppleva södra Ölands unika landskap.

Mörbylånga kommun har varit med i upplägget för Ironman Kalmar sedan 2012. Tack vare Ölandsbron och våra fina landsvägar kan vi stå för en unik cykelslinga till triathlontävlingens cykelmoment. 

Att det går av stapeln i slutet av augusti ser vi som positivt för näringslivet då det ger oss möjlighet att förlänga turistsäsongen. 


Världens bästa cykelbana

Ironman Kalmar beskrivs som det mest rekommenderade Ironmanloppet i europa och sätter åter igen södra Ölands unika landskap på kartan, världen över. 

Cykelbanan fick 2019 utmärkelsen "Världens bästa cykelbana" från Athletes' Choice Awards 2019. Samma år fick Ironman Kalmar flertalet utmärkelser; "Världens mest rekommenderade Ironmanlopp", "Världens tredje bästa Ironmanevenemang", "Världens bästa löpbana" och "Världens näst bästa värdstad".

Här kan du läsa mer om Ironman Kalmars utmärkelser.

Här kan du läsa mer om tävlingen Ironman Kalmar.

Trafikpåverkan i kommunen under tävlingen

När cykelmomentet genomförs under dagen kommer ena körfältet på Ölandsbron att vara avstängd. Vilket innebär att det tar längre tid än vanligt att ta sig till och från Öland.

Det kommer även ta längre tid än vanligt att ta sig runt med bil i kommunen. Vid cykelpassager för loppet kommer köbildning att uppstå.

Mörbylånga kommuns tjänstebilar har fri passage och får hjälp med lots där det behövs. Räddningstjänst har alltid fri passage.

I Färjestaden och i Mörbylånga är det många som kommer och hejar. Var ute i god tid och tänk extra på var du parkerar.

Information och kartor

På Ironmans webbplats finns karta över cykelslingan

Här hittar du trafikinformation samt kartor med passager

Direktutskick från Ironman Kalmar

I augusti kommer Ironman Kalmar göra ett utskick till hushållen i kommunen med information om och karta över avstäningar i närområdet.

 

Sidan uppdaterad 17 augusti 2022 Kommentera sidan