Du är här: Start/Start/Nyheter/Aktiviteter och mötesplatser för bättre integration

Aktiviteter och mötesplatser för bättre integration

Häng med! – Aktivitet för integration är ett projekt som ska leda till social inkludering i samhället och ge ökade möjligheter till nya mötesplatser för nyanlända. Genom projektet får personerna chans till nya kontakter, intressen och erfarenheter samtidigt som man övar det svenska språket i samverkan med det civila samhället.

Aktiviteterna, som i första hand vänder sig till föräldralediga, familjer med små barn och kvinnor, ska fungera spräkfrämjande, hälsofrämjande och/eller nätverksbyggande. Aktiviteterna syftar också till att förbereda inför kommande insatser för deras etablering för lärande och arbete.

Aktiviteter som sker i redan befintliga verksamheter är öppna förskolan samt barnverksamheten i Svenska kyrkans regi. Nya aktiviteter som startar är språkcafé på kommunens bibliotek samt idrottskola och mötesplats för kvinnor tillsammans med Färjestadens GoIF. Genom hälsofrämjande aktiviteter får både vuxna och barn en möjlig väg in i föreningslivet, vilket i sig självt har stor inverkan för det sociala nätverket.

Länsstyrelsen i Kalmar län har beviljat 285 400 kronor till Mörbylånga kommun för projektet som pågår från 1 december 2018 och hela 2019.

Affisch med aktiviteter

Sidan uppdaterad 29 november 2018 Kommentera sidan