Du är här: Start/Start/Nyheter/Hon blir ny integrationssamordnare i Mörbylånga kommun

Hon blir ny integrationssamordnare i Mörbylånga kommun

Från och med den 1 december kommer Nazwa Liazgie att arbeta i rollen som integrationssamordnare i Mörbylånga kommun.

Kommentera sidan

Din kommentar kommer att skickas till webbredaktionen.

Fält markerade med * måste fyllas i.

C2E7
 

Nazwa Liazgie är född och uppvuxen i Syrien och bor sedan sex år tillbaka i Sverige. I hemlandet arbetade hon som privat- och stödlärare, och har sedan 2015 arbetat som integrationsassistent i Mörbylånga kommun. Den 1 december tillträder hon tjänsten som integrationssamordnare.

- Det ska bli fantastiskt kul och jag ser verkligen fram emot detta. Jag är intresserad av och engagerad i integrationsfrågor. Jag har ju själv gjort den resan och vet vilka vägar man kan ta för en bra integration, säger Nazwa Liazgie.

- Vi är oerhört glada över att ha rekryterat Nazwa till den här tjänsten. Med den stora erfarenhet och kunskapen hon besitter, kommer hon göra skillnad för många människor i Mörbylånga kommun, säger Ola Svensson, enhetschef.

Hennes primära arbetsuppgifter kommer vara att arbeta lösningsfokuserat på att hjälpa nyanlända till en bra introduktion i det svenska samhället och att de ska få en bra integration.

- Kort och gott handlar det om att förenkla integrationsresan får våra nyanlända invånare, säger Nazwa Liazgie.

Hon har tidigare arbetat nära integrationssamordnarna och vet vad som kommer krävas av henne i sin nya yrkesroll.

- Eftersom jag själv har varit i de nyanländas sits så har jag bra kunskaper om vad som behövs för en bra integration. Jag har även kunskaper om hur det svenska samhället fungerar och hur nyanländas kultur ser ut. Hur kan vi på bästa sätt se till att dessa ska passa ihop?, säger Nazwa Liazgie.

Hon har även utbildat sig till samhälls- och hälsokommunikatör.

- Syftet med mitt arbete är att bidra till att nyanlända personer ska bli kunniga, kapabla och demokratiska medborgare, säger Nazwa Liazgie.

Sidan uppdaterad 28 november 2019 Kommentera sidan