Du är här: Start/Start/Nyheter/Hon är ny tillförordnad kultursamordnare i Mörbylånga kommun

Hon är ny tillförordnad kultursamordnare i Mörbylånga kommun

Sedan den 9 december 2019 arbetar Annika Nerfont Zadig som tillförordnad kultursamordnare i Mörbylånga kommun.

Annika Nerfont Zadig är i grunden operasångerska och har frilansat inom kulturområdet i cirka 30 år, där hon provat på det mesta, både på och bakom scenen.

Hennes anställning kommer pågå under tiden som Fanny Loeb, kommunens nuvarande kultursamordnare, är föräldraledig. Som allra minst över sommaren 2020. Den närmaste tiden kommer hon gå bredvid och bekanta sig med rollen som kultursamordnare tillsammans med Fanny Loeb.

– Det ska bli väldigt kul att bekanta mig med Öland och Mörbylånga kommun för att utforska kulturlivet här. Jag har bott på Österlen i tio år och Öland känns ganska snarlikt i många avseenden. Bland annat den konstnärliga drivkraften som genomsyrar så otroligt mycket här, säger Annika Nerfont Zadig.

Efter 30 års arbete inom kulturområdet har hon hunnit med en hel del.

– Den erfarenheten av utövande tar jag med mig in i det här uppdraget. Jag har varit med och byggt upp föreningar och ensembler, och här på Öland är föreningslivet väldigt aktivt och starkt förknippat, säger Annika Nerfont Zadig.

– Vi är glada att Annika med sin breda erfarenhet har valt att börja arbeta hos oss i Mörbylånga kommun. Vi ser fram emot ett härligt kulturår 2020 med bland annat Mörbylångas 200-årsjubileum, säger Eleonor Rosenqvist, kultur- och fritidschef.

Sidan uppdaterad 10 december 2019 Kommentera sidan