Du är här: Start/Start/Nyheter/Här är de kommunala pristagarna

Här är de kommunala pristagarna

Efter årets sista kommunfullmäktige delades 2019 års eldsjälspris, tillgänglighetspris, folkhälsopris och kommunfullmäktiges presidiums utmärkelse ut.

I samband med kommunfullmäktiges julsamkväm fick de välförtjänta pristagarna ta emot sina utmärkelser.

Eldsjälspriset togs emot av Sonia Karlsson från Mörbylånga.

Motiveringen:

"Sonia har i mer än sextio år varit verksam i föreningslivet i Mörbylånga, alltid med samhällets bästa för ögonen. Sonia är en riktig "fixare" som ordnar fram det mesta och kan konsten att engagera. I ur och skur kan man se henne på sin cykel mot olika uppdrag, med samma entusiasm och glädje, år efter år. Sonia är ett föredöme som med sina åttio plus ständigt tar sig an nya uppgifter som bidrar till att göra Mörbylånga tätort till en bättre plats att leva på."

Sonia Karlsson.

Folkhälsopriset togs emot av Lena Svensson och Ola Sigvardsson som representerade Albylen i Hulterstad.

Motiveringen:

"Hulterstad AIK är verksamma på sydöstra Öland sedan 1936. Albylen drivs av Hulterstad AIK och har sakta men säkert byggts upp till att bli ett friskvårdscenter och en stolthet för bygden samt kringliggande socknar. Albylen erbjuder aktiviteter för både unga och äldre. Till en relativt låg kostnad erbjuds ett brett utbud av aktiviteter såsom cirkelträning, spinning, innebandy, luftgevärsskytte, bonngympa, bordtennis, bowls, gym, körsång och bastu m.m. Det finns ett stort engagemang och ansvar för verksamheten vilket skapar en stark sammanhållning och gör Albylen till en viktig knutpunkt. Vid olika evenemang hjälps alla åt, fastboende som sommarboende och uppslutningen är alltid god. Med sitt brinnande engagemang och envisa arbete är de vuxna fantastiska förebilder för bygdens unga och därför värdiga mottagare av 2019 års Folkhälsopris."

Ola Sigvardsson och Lena Svensson, Albylen, Hulterstads AIK.

Tillgänglighetspriset togs emot av Tove Rosenqvist. lärare på Torslunda skola.

Motiveringen:

"Tove Rosenqvist är alltid mån om och driver på att skolan ska vara en plats för alla. Bland kolleger, skolledning och politiker. Tove vurmar extra för barn med hörselnedsättning och arbetar för att skolan ska bli mer än tillgänglig för dem. Tove driver TAKKutbildningar med kommunens kolleger för att göra tillgängligheten ännu större."

Tove Rosenqvist.

Kommunfullmäktiges presidiums utmärkelse togs emot av Ann-Charlotte Karlsson, sekreterare, Åsa Strömberg, sekreterare, Gunilla Johansson, registrator, Ingegerd Kristoffersson, registrator, Cecilia Widén, sekreterare och Carina Björk, registrator, vid Mörbylånga kommuns kommunkansli.

Motiveringen:

"För att med personligt engagemang och med professionalitet, stor kunskap och små resurser hantera de förändringar som den nya politiska organisationen har medfört. Både kommunsekreterare och registratorer har som demokratins lojala tjänare gjort ansträngningar utöver det vanliga för att få kommunens beslutsprocesser att fungera så bra som möjligt och samtidigt ge god service till allmänhet, politiker och kommunens olika verksamheter."

Ann-Charlotte Karlsson, sekreterare, Åsa Strömberg, sekreterare, Gunilla Johansson, registrator, Ingegerd Kristoffersson, registrator, Cecilia Widén, sekreterare och Carina Björk, registrator.

Sidan uppdaterad 17 december 2019 Kommentera sidan