Du är här: Start/Start/Nyheter/Gratis broddar till dig över 65 år

Gratis broddar till dig över 65 år

För att underlätta och uppmuntra till utevistelse i vinter erbjuder Mörbylånga kommun gratis broddar till dig som är 65 år och äldre. Syftet med satsningen är att främja rörelse utomhus och förebygga antalet fallolyckor när det är halt och isigt.

Sedan årsskiftet har Mörbylånga kommun delat ut broddar. Vi är väldigt glada över att 2 500 personer hittills har hämtat ett par och förhoppningsvis kan vara ute i snövädret på ett mer säkert och halkfritt sätt. Men det finns fortfarande broddar kvar för dig som ännu inte har hämtat. Har du inte möjlighet att hämta broddarna själv kan en familjemedlem eller närstående hämta åt dig.

Här kan du hämta broddarna

Från och med fredag 12 februari 2021 kan du hämta broddar hos servicecenter på kommunhuset i Mörbylånga. Tidigare utlämning av broddar i butiker och affärer upphör från den 11 februari 2021.

Servicecenter
Besökadress: Trollhättevägen 4
Öpptettider: måndag-fredag, kl. 08.00-11.45, 12.30-16.00.
Tfn: 0485-470 00

Frisk luft och motion

Förutom att frisk luft och motion är bra för hälsan har allt fler hittat nya sätt att umgås på grund av coronapandemin. Bland annat träffas allt fler utomhus. Med tanke på det ansträngda läget i sjukvården uppmuntrar vi till att vara försiktig vid utevistelse i vinter samtidigt som det finns unik natur att upptäcka i Mörbylånga kommun. Vår förhoppning är att broddarna kommer till användning och att den här satsningen bidrar till att minska både fallrisk och smittorisk.

Mer information 

För mer information om utlämning av broddar kontaktar du servicecenter via tfn 0485-470 00 eller e-post: servicecenter@morbylanga.se

Tips om natur och motion i Mörbylånga kommun

Naturkartan

Upptäck naturen i Mörbylånga kommun med hjälp av Naturkartan: https://naturkartan.se/sv/morbylanga

Aktivitetsrundor

I Mörbylånga kommun finns det nu två aktivitetsrundor utplacerade, en i Mörbylånga och en i Färjestaden. Rundorna består av 12 stycken skyltar där vardera skylt uppmanar till olika fysiska aktiviteter längs rundan. Perfekt för gammal som ung.

Läs mer om aktivitetsrundorna på Mörbylånga kommuns webbplats

Sidan uppdaterad 14 januari 2021 Kommentera sidan