Du är här: Start/Start/Nyheter/Första spadtaget för nya högstadieskolan i Färjestaden

Första spadtaget för nya högstadieskolan i Färjestaden

Onsdagen den 11 september 2019 togs det första spadtaget till nya högstadieskolan som ska byggas intill Färjehallen i Färjestaden.

Kommentera sidan

Din kommentar kommer att skickas till webbredaktionen.

Fält markerade med * måste fyllas i.

WSDD
 

Tillsammans med skolelever från klass 5 på Smaragdskolan tog Matilda Wärenfalk (S), kommunstyrelsens ordförande samt representanter från fastighetsägaren P&E Fastigheter och entreprenören Dynacon, det första spadtaget.

– Det känns jättekul att äntligen kunna ta det första spadtaget för vår nya högstadieskola i Färjestaden. Vägen hit har varit lång, men bättre sent än aldrig, säger Matilda Wärenfalk.

Skolan som ska stå inflyttningsklar till höstterminen 2021, kommer inrymma cirka 360 elever samt utrymme för kulturskolan och fritidsgårdens verksamheter. Dessutom planeras en ny idrottshall i nära anslutning till skolan.

Framtida satsningar på Skansenskolan

När det nya högstadiet i Färjestaden står färdigt och redo för inflyttning 2021 ska renovering samt ombyggnation inledas på Skansenskolan i Mörbylånga.

– Vi vill stå redo att börja satsa på Skansenskolan så snart den nya 7-9-skolan i Färjestaden är inflyttningsklar. På Skansenskolan kommer vi att anpassa lokalerna för högstadiet till den grundidé vi har haft i Färjestaden, säger David Idermark, skolchef.

Bilder från första spadtaget

Sidan uppdaterad 11 september 2019 Kommentera sidan