Du är här: Start/Start/Nyheter/Förlängd period med pensionärsluncher på Färjestadens skola

Förlängd period med pensionärsluncher på Färjestadens skola

Under veckan 42 och 43 har pensionärer haft möjlighet att äta lunch i Färjestadens skolas matsal.

Initiativet har slagit väl ut och nu är det klart att testperioden förlängs och kommer fortsätta efter höstlovet som infaller vecka 44.

Det innebär att pensionärer kan äta lunch på Färjestadens skola även under vecka 45 och 46.

– En av det viktigaste delarna i detta försök är att skapa möten människor emellan, och att bryta ensamheten vid måltider. Detta ser vi har skett under dessa veckor. Pensionärerna är väldigt nöjda med maten, och jämför gärna hur de själva hade det i matsalen, när de gick i skolan, säger Ricard Stolpe, biträdande kostchef.

Det som ingår är dagens skollunch, salladsbord, mjölk eller vatten som dryck samt kaffe på maten. Serveringen kommer vara öppen för drop-in mellan klockan 12.00 och 12.30 de aktuella vardagarna.

Dagens lunch kostar 65 kronor och betalning sker på plats via swish. Man kan även köpa ett häfte med tio stycken lunchkuponger och dessa kostar 600 kronor. Lunchkupongerna kan man köpa på skolexpeditionen på Färjestadens skola.

– Prövotiden var lite i det korstaste laget och därför ökar vi med ett par veckor till innan vi utvärderar försöket, säger Ricard Stolpe.

Sidan uppdaterad 25 oktober 2019 Kommentera sidan