Du är här: Start/Start/Nyheter/Fåren har anlänt till Snäckstrand

Fåren har anlänt till Snäckstrand

Onsdagen den 17 juni släpptes fåren ut på bete i Snäckstrand i Färjestaden. Flera personer såg och hörde när traktorn kom med fåren, vilket bidrog till att de fick ett fint välkomnande av både närboende och förbipasserande. Det var idel goda kommentarer som "Härligt!" och "Trevligt!". De sex fåren såg ut att ta flytten med ro och började genast beta när de kom av vagnen.

Fårägarna kommer naturligtvis att ha daglig tillsyn och det kommer finnas information på platsen om vart man hör av sig om man t.ex. ser ett skadat får, att något får beter sig annorlunda jämfört med de andra fåren eller om man upptäcker något annat som fårägarna behöver få reda på för att fåren ska ha det så bra som möjligt. Det är viktigt att trädgårdsavfall inte läggs in i hagen. Det kan göra fåren sjuka eller att oönskade växter sprider sig i naturmarken. Det är också viktigt att ta det lugnt i närheten av fåren och att hålla sin hund kopplad.

Fåren kommer göra nytta på många sätt. Fårbete är ett led i arbetet med att skapa en trivsam och vacker rekreationsmiljö i Snäckstrand, såväl som för att gynna den biologiska mångfalden. Betande djur i hagmarker gör landskapet rikt på värdefulla växter, insekter och fåglar. En betad hage kan innehålla så många som 40 olika arter per kvadratmeter.

Sidan uppdaterad 18 juni 2020 Kommentera sidan