Du är här: Start/Start/Nyheter/Distriktsveterinärernas verksamhet är nu permanent på Öland

Distriktsveterinärernas verksamhet är nu permanent på Öland

En nykomponerad arbetsgrupp med erfarna klinikchefen Kristina Olsson i spetsen utgår från Algutsrum och bedriver i första hand fältverksamhet för lantbrukets djur och häst, både akutsjukvård och förebyggande. Smådjursverksamhet bedrivs i mindre skala.

Veterinär dygnet runt, året om. För att ha möjlighet att erbjuda beredskap för akut sjuka djur dygnet runt, samarbetar Distriktsveterinärerna idag med privata fältveterinärer i området, det ska alltid finnas veterinär att tillgå på ön.

– Det ska bli jättespännande att följa vår etablering på Öland. Vi kommer i en inledande fas att samarbeta (främst kring beredskapen) med de privata veterinärerna för att sedan över tid växla upp vår styrka. Öland är spännande då det är ett oerhört lantbruksdjurstätt område så jobb lär det finnas. Jag är jättenöjd med det team vi lyckats skapa som tillsammans har en stor erfarenhet från tidigare jobb både inom- och utanför Distriktsveterinärerna. Jag vill önska gänget stort lycka till och också passa på att tacka alla inblandade i igångsättande processen, säger Fredrik Weimarsson, regionchef Syd på Distriktsveterinärerna.

Arbetsgruppen på Öland består idag av tre veterinärer och en projektledare med fokus på lantbrukets djur.

– Det känns väldigt bra med en ny företagsetablering i vår kommun. I det här fallet är det dessutom en verksamhet som är oerhört viktig för våra lantbrukare bland annat. Vi hälsar en efterfrågad verksamhet välkommen till oss, säger Ann Willsund kommundirektör i Mörbylånga kommun.

Sidan uppdaterad 12 september 2019 Kommentera sidan