Du är här: Start/Start/Nyheter/Distansundervisning hela veckan för högstadieeleverna

Distansundervisning hela veckan för högstadieeleverna

Nytt besked: Mörbylånga kommun har beslutat att förlänga distansundervisningen för eleverna i årskurs 7-9 på Skansenskolan till och med fredagen den 7 maj.

Utifrån den information vi har i dagsläget har antalet konstaterade fall av covid-19 inte ökat. Däremot är läget bland personalen ansträngt då flera vårdar barn, har vanlig influensa eller är i hemkarantän. Om vi öppnar skolan under onsdagen finns det tyvärr inte tillräckligt mycket personal till alla lektioner. Genom att fortsatta med distansundervisning kan fler lärare delta i undervisningen. Vi utgår ifrån att elever och personal kan återgå till skolan på måndag den 10 maj. 

Efter flera konstaterade fall av covid-19 på Skansenskolan i årskurs 7-9, och flera som inväntade testsvar, beslutade Mörbylånga kommun att införa distansundervisning för högstadiet under torsdag och fredag 29-30 april. Under fredagen utvärderade Mörbylånga kommun smittoläget och informerade elever, föräldrar och personal via Schoolsoft om att distansundervisningen är förlängd till den 4 maj för att bryta eventuella smittkedjor. Idag den 5 maj har information gått ut om att distansundervisningen fortsätter veckan ut till och med den 7 maj. 

Tack för att ni alla kämpar på med restriktioner och åtgärder!

Skollunch

För de elever som önskar finns det möjlighet att hämta lunch på något av skolköken runt om i kommunen. Be personalen om en låda. Lunchersättning går att söka efter att distansundervisningen är avslutad, information kommer om detta.

Sidan uppdaterad 4 maj 2021 Kommentera sidan