Du är här: Start/Start/Nyheter/Återöppning av samåkningsparkeringen i Färjestaden

Återöppning av samåkningsparkeringen i Färjestaden

Nu är samåkningsparkeringen vid Träffpunkten i Färjestaden åter öppnad. Caroline Turkowitch, LW Fastigheter, Björn Silverstrand, Silverlinjen och Matilda Wärenfalk (S), kommunstyrelsens ordförande klippte bandet som förkunnade parkeringen återinvigd.

Vid onsdagens återöppning av parkeringen meddelade Björn Silverstrand, Silverlinjen och Silverstrands Trafik AB, att man från den 1 januari 2020, kommer ansluta till Träffpunkten för av- och påstigning för sina resenärer.

På parkeringsplatsen finns det såväl sjudygns- som 24-timmarsparkeringar och fungerar utmärkt som pendlar- och samåkningsparkering.

- Det känns väldigt bra att vi i dag kan öppna upp parkeringen igen. Det är hållbarhet i alla delar och nu finns alla möjligheter för de som arbetar på fastlandet att parkera och samåka härifrån, säger Matilda Wärenfalk (S), kommunstyrelsens ordförande.

Mörbylånga kommun har skrivit ett avtal med fastighetsägaren LW Fastigheter där kommunen åtar sig att underhålla parkeringsplatsen när det gäller sådant som asfalt, snöröjning och sopning.

- I det stora klimatarbetet är återöppnandet av den här långtidsparkeringen en viktig del, säger Per-Olov Johansson (C), kultur- och tillväxtnämndens ordförande.

Bengt Johansson, mark- och exploateringschef, Per-Olov Johansson (C), ordförande i kultur- och tillväxtnämnden samt Anna-Kajsa Arnesson (C), kommunstyrelsens vice ordförande.

Sidan uppdaterad 13 november 2019 Kommentera sidan