Du är här: Start/Start/Nyheter/Återbruket i Mörbylånga i digital tappning

Återbruket i Mörbylånga i digital tappning

Från och med tisdag den 6 april kommer Återbruket i Mörbylånga att ta steget in i den digitala världen genom Facebooksidan Återbruket Mörbylånga kommun. Det är deltagarna själva som kommer administrera kontot och lägga ut objekt till försäljning.

Detta är ett steg i den arbetsträning som genomförs på arbetsmarknads- och integrationsenheten. Återbruket är en del av arbetet med kommunens mål med Agenda 2030. Vi arbetar med social hållbarhet utifrån ett inkluderande arbetsliv samt miljöaspekten hållbar konsumtion.

All dialog med potentiella köpare av objekt kommer att ske via kommentarsfältet på respektive inlägg och köp/hämtning äger rum enligt överenskommelse. Kontot kommer att bevakas helgfria vardagar mellan klockan 08.00-10.00.

– Det här är en spännande satsning som vi ser mycket fram emot att dra igång. Vi har sett andra kommuner göra liknande satsningar och med tanke på samhällsläget är detta ett perfekt komplement till våra vanliga försäljning, som för tillfället håller stängt på grund av pandemin, säger Magdalena Osbeck, enhetschef för arbetsmarknads- och integrationsenheten.

Detta ses som en långsiktig satsning och ambitionen är att kontinuerligt lägga ut objekt till försäljning via Facebooksidan.

– Den digitala delen kommer bli ett permanent inslag i arbetsträningen för våra deltagare, vilket känns jättebra, säger Magdalena Osbeck.

Klicka här för att komma direkt till Facebooksidan Återbruket Mörbylånga kommun.

Sidan uppdaterad 31 mars 2021 Kommentera sidan