Till innehåll på sidan
Tre cyklister från Ironman cyklar längs ölandsväg.
Uppleva och göra

Snart dags för Ironman Kalmar 2023

Den 19 augusti välkomnar vi återigen atleter världen över till Mörbylånga kommun för att uppleva södra Ölands unika landskap i Sveriges största triathlontävling - Ironman Kalmar.

Mörbylånga kommun har varit med i upplägget för Ironman Kalmar sedan 2012. Tack vare Ölandsbron och våra fina landsvägar kan vi stå för en unik cykelslinga till triathlontävlingens cykelmoment.

Att det går av stapeln i slutet av augusti ser vi som positivt för näringslivet då det ger oss möjlighet att förlänga turistsäsongen.

Världens bästa cykelbana

Ironman Kalmar beskrivs som det mest rekommenderade Ironmanloppet i europa och sätter åter igen södra Ölands unika landskap på kartan, världen över.

Cykelbanan fick 2019 utmärkelsen ”Världens bästa cykelbana” från Athletes’ Choice Awards 2019. Samma år fick Ironman Kalmar flertalet utmärkelser; ”Världens mest rekommenderade Ironmanlopp”, ”Världens tredje bästa Ironmanevenemang”, ”Världens bästa löpbana” och ”Världens näst bästa värdstad”.

Här kan du läsa mer om tävlingen Ironman Kalmar.

Trafikpåverkan i kommunen under tävlingen

När cykelmomentet genomförs under dagen kommer ena körfältet på Ölandsbron att vara avstängd. Vilket innebär att det tar längre tid än vanligt att ta sig till och från Öland. Det kommer även ta längre tid än vanligt att ta sig runt med bil i kommunen. Vid cykelpassager för loppet kommer köbildning att uppstå.

Räddningstjänst har alltid fri passage liksom Mörbylånga kommuns tjänstebilar.

I Färjestaden och i Mörbylånga är det många som kommer och hejar. Var ute i god tid och tänk extra på var du parkerar.

Information och kartor

På Ironmans webbplats finns karta över cykelslingan

Direktutskick från Ironman Kalmar

Ironman Kalmar kommer att göra ett utskick till hushållen i kommunen med information om och karta över avstängningar i närområdet.

 

Foto: Kennerth Kullman/ Mostphotos

Senast uppdaterad: 2023-06-30 Publicerad: 2023-06-29
Gå till topp