Till innehåll på sidan

Klipp häcken

Projektets övergripande mål är att genom informationskampanj, platsbesök och dialog förbättra säkerheten för gång- och cykeltrafikanter i Mörbylångas tätorter. Målet är att långsiktigt öka medvetenheten kring det regelverk och ansvar som omfattar fastighetsägare vars tomt angränsar till vägområde.

 

Syftet och målbild

Genom projektet vill kommunen öka medvetenheten hos våra invånare vilka ansvar, skyldigheter men även rättigheter man har som fastighetsägare.

Projektets kortsiktiga mål är att genom platsbesök och information (via utskick samt vykort i brevlådan) ge information ifall det finns något som vi ser kan vara bra att vara medveten om för just din tomt.

På sikt är projektets målsättning är att långsiktigt skapa en tryggare trafikmiljö genom aktivt engagemang hos kommunens fastighetsägare.

 

Hur går det till?

I ett första skede kommer du som fastighetsägare i kommunen få ett generellt utskick omfattande information kring gällande regelverk.

I nästa skede gör kommunen ett första platsbesök, varpå eventuella förslag på åtgärder utifrån gällande regelverk kommer att förmedlas skriftligt direkt i brevlådan på ett vykort.

Uppföljning av platsbesök. Vid eventuellt påtalade risker vill kommunen gärna följa upp om åtgärd är utförd, återkoppling sker likt besök ett med återkoppling i form av vykort.

 

Vad händer om jag inte gör något?

Vid utebliven åtgärd efter platsbesök nummer 2 kommer Gator- och Service att lämna över ärendet för tillsyn hos kommunens bygglovsverksamhet som handlägger ärendet i dialog med dig som fastighetsägare.

 

Hur gör jag om jag råkat vara frånvarande under period för åtgärd?

Vi förstår att man av olika anledningar kan vara frånvarande sin fastighet under längre period. Skulle så vara fallet så är ni självklart välkomna att höra av er till kommunen och meddela detta.

 

Hur gör jag om jag hyr?

I de fall du som tagit emot vykort hyr av fastighetsägare där avtal om skötsel inte är överlåtet, ser vi gärna att ni antingen vidarebefordrar vykortet eller hör av er till oss så kan vi skicka det rätt.

 

Tidplan

2023

  • Planering samt framtagande av material

2024

Höst

  • Platsbesök på testområde 1 & 2 för okulär syn med brevledes återkoppling med eventuella åtgärdsförslag.

2025

  • Återbesök testområde 1 & 2. (Sommar)
  • Utvärdering
  • Planering för kommande områden.
  • Generellt utskick till kommande områden (Sensommar höst)
  • Platsbesök nya områden

Områden

Projektet startar initialt med två testområden, ett i Färjestaden samt i Mörbylånga (se bifogade länkar nedan).

Planering av kommande områden och tidplan för dessa görs med utgångspunkt från höstens arbete och presenteras senare på denna sida.

 

Om du har frågor

För frågor är det enklast att ni söker ytterligare information på kommunens hemsida  alternativt söker kontakt via servicecenter på nummer: 010-354 70 00

 

Kontakta oss

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Stängt
Senast uppdaterad: 2024-10-25 Publicerad: 2024-10-25
Gå till topp