Du är här: Start/Näringsliv & Arbete/Jobba hos oss/Lediga jobb

Omsorgsassistent på boende med särskild service

Mörbylånga kommun på södra Öland är en tillväxtkommun med ca 15 000 invånare. Här kombinerar du den lilla kommunens fördelar med det korta avståndet till stadslivet i Kalmar. Här finns närheten till havet, naturen och kulturen och inom kommunen ryms Världsarvet Södra Ölands odlingslandskap.

Mörbylånga kommun har ca 1 200 medarbetare. Vill du bli en av oss?

Arbetsbeskrivning

Kullen är en gruppbostad som vänder sig till äldre personer med olika funktionsvariationer. Vi söker en positiv och engagerad omsorgsassistent till oss på Kullen. Gruppbostaden Kullen ligger i anslutning till Rönningegården i Mörbylånga.

Arbetet innebär att med ett pedagogiskt arbetssätt ge omsorg och omvårdnad till äldre personer med olika funktionsvariationer. Arbetet innebär att utveckla, planera, motivera, aktivera de boende utifrån individens behov och förmåga. Vidare innebär arbetet att vara behjälplig i olika vardagssituationer som tvätt, personlig omvårdnad, städ, samt att upprätthålla sociala kontakter och relationer. Alla insatser utgår från brukarens individuella behov och förutsättningar men förutsätter att man tar eget initiativ och har tålamod.

Tjänsten är förlagd under dagtid, kvällstid och helger.

Vi söker dig som är intresserad av verksamhetsutveckling och är van vid att arbeta systematiskt med kvalité och har goda kunskaper i dokumentation och upprättande av genomförandeplaner. Det är meriterande om du har erfarenhet inom insatser enligt LSS. Du är kommunikativ, tydligt samt lyhörd för våra boende.

Enligt diskrimineringslagen ska arbetsgivaren försöka uppnå en jämn fördelning mellan män och kvinnor bland arbetstagarna. Vid nyanställningar skall därför arbetsgivaren särskilt anstränga sig för att få sökande av det underrepresenterade könet. För att kunna ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden. På grund av personalsammansättning ser vi gärna manliga sökande.

Kvalifikationer

Omsorgsassistent. Utbildning inom vård och omsorg/ barn och fritid eller övrig annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig och som ger behörighet till verksamhetsområdet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort erfordras.

Arbetslivserfarenhet inom verksamhetsområdet LSS, äldre är meriterande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Deltid

Tillträde: Tjänstens omfattning: 95 %

Tillträde enligt överenskommelse.

Intervjuer sker löpande.

Lön

Kontaktpersoner

Martin Wahlström , Enhetschef
0485-47285

Fackliga företrädare

Anette Nilsson, Kommunal
0485-472 58
Anette Nilsson

Ansökan

Sista ansökningsdatum: den 28 maj 2019

Ansök via webben

Skicka din ansökan

Övrigt

Mörbylånga kommun eftersträvar en jämnare könsfördelning i våra personalgrupper. Detta är en del av kommunens övergripande jämställdhetsarbete och som vi tar hänsyn till vid rekryteringsförfarandet.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Mörbylånga kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Mörbylånga kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.