Du är här: Start/Näringsliv & Arbete/Jobba hos oss/Lediga jobb

Vi söker personal till Eketorps borg

Eketorps borg har anor från 300-talet och den rekonstruerade borgen invigdes 1984 efter ca tio års utgrävningar. Sedan 2019 drivs borgen av Mörbylånga kommun och under premiärsäsongen hade borgen närmare 39 000 besökare. Besöksmålet, som ligger mitt i södra Ölands Världsarv, står på tre ben; entrébyggnad med presentbutik och kafé, borgen där vi gör historien levande och en mötesplats där familjen kan leka och umgås men också en potentiell arena för evenemang.

Mörbylånga kommun ligger på den södra delen av Öland och består av ca 1200 engagerade och kompetenta medarbetare som drivs av att göra skillnad i vårt samhälle. Nu söker vi fler medarbetare som vill bidra till att Öland fortsätter vara en fantastisk plats att bo, arbeta och besöka.

Arbetsbeskrivning

Nu erbjuder vi ett spännande uppdrag under sommaren 2020. Vi söker personal till Eketorps borg som vill bidra till att våra besökare får en härlig upplevelse i borgen. Du kommer att arbeta med flera olika arbetsmoment och är under en arbetsdag ansvarig för momenten pilbågsskytte, baka bröd tillsammans med våra besökare, pyssel, guidning av borgen samt borgens kafé där du ibland ansvarar för öppning och stängning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett brinnande intresse för historia, främst kring järnåldern. Du har utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant.

Som person har du ett flexibelt och serviceinriktat förhållningssätt. Du värdesätter ett gott bemötande och har ett stort intresse av det personliga mötet med människor. Du är självgående och har en förmåga att planera arbetet på ett effektivt sätt.

Att kunna guida på svenska och engelska är ett krav. Tyska är meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Omfattning: Deltid

Tillträde: Tillträde: juni 2020

Omfattning: 75-85%
Du arbetar fyra dagar och ledig två, enligt schema.

Skicka in din ansökan idag då urval och intervjuer sker löpande.

Varaktighet: 3-6 månader

Lön

Kontaktpersoner

Stefan Ahlgren , Borgchef
0485-47991

Fackliga företrädare

Anette Nilsson , Kommunal
0485-472 58
Anette Nilsson

Ansökan

Sista ansökningsdatum: den 31 januari 2020

Ansök via webben

Skicka din ansökan

Övrigt

Mörbylånga kommun eftersträvar en jämnare könsfördelning i våra personalgrupper. Detta är en del av kommunens övergripande jämställdhetsarbete och som vi tar hänsyn till vid rekryteringsförfarandet.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Mörbylånga kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Mörbylånga kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.