Du är här: Start/Näringsliv & Arbete/Jobba hos oss/Lediga jobb

Lärare med undervisningsansvar i SO år 7 – 9, samt delat mentorskap i åk 8

Mörbylånga kommun på södra Öland är en tillväxtkommun med ca 15 000 invånare. Här kombinerar du den lilla kommunens fördelar med det korta avståndet till stadslivet i Kalmar. Här finns närheten till havet, naturen och kulturen och inom kommunen ryms Världsarvet Södra Ölands odlingslandskap.

Mörbylånga kommun har ca 1 200 medarbetare. Vill du bli en av oss?

Arbetsbeskrivning

Tillsammans i arbetslag och enskilt organisera skolans uppdrag. Du deltar aktivt i planeringen av verksamheten och vidareutvecklar den tillsammans med kollegor. I verksamheten är vår målsättning att så långt som möjligt utgå ifrån elevernas egen förförståelse och behov kopplat till skolans läroplan. Som pedagog är det viktigt att du fångar upp dessa för att eleverna ska uppleva vår verksamhet som meningsfull och utmanande. Eleverna ska vara delaktiga och genom utmaningar skapa lust för livslångt lärande.
Skansenskolan ligger i Mörbylånga med bussförbindelser till Kalmar. Här går drygt 330 elever i åk 7 – 9 fördelat på 3 årskursvisaarbetslag. Skolan har även knappt 200 elever i klasser från F – åk 6.
Samtliga elever har Chromebooks och vi använder Google samt Gleerups digitala läromedel i undervisningen.

Du blir en del av ett engagerat lärarkollegie som vill utveckla skolan för elevernas bästa. I arbetet på vår skola är värdegrunden basen och det är viktigt att du som lärare stöttar upp detta arbete. Vi tror på att uppfylla läroplanen genom att erbjuda eleverna varierande arbetssätt. För oss är det viktigt att du vill bidra till hela skolans utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad lärare med behörighet i SO-ämnena. Du har goda kunskaper om styrdokument såsom skollag och läroplan och har kunskap i att dokumentera lärprocesser. Som person är du självklart intresserad av elevers utveckling och lärande samt har ett inkluderande arbetssätt. Du besitter en personlig mognad och har goda ledaregenskaper. Vidare sätter du eleverna i centrum i alla situationer och har god förmåga att kommunicera med elever, föräldrar och kollegor. Samarbetsförmåga och självständighet är ytterligare två viktiga egenskaper.

Du som söker är utbildad lärare med behörighet att undervisa i aktuella ämnen och årskurser. Vi önskar att du är engagerad i ditt arbete med elevers lärande och vill vara med och bidra till verksamhetens fortsatta utveckling.

Vi söker dig som är trygg och har lätt för att anpassa dig efter en föränderlig miljö och behåller lugnet i pressande situationer. Vi förväntar oss att du är kreativ, kan ta egna initiativ och sätta igång aktiviteter och har förmågan att samordna och skapa engagemang. För att trivas hos oss uppskattar du samarbete, struktur och kreativitet.

Erfarenhet

Ingen erfarenhet krävs. Arbetslivserfarenhet är meriterande men stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid. 85%

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Tillträde så snart möjligt (med respekt för rekryteringstid och ev. uppsägningstid)

Tidsbegränsad till: 2018-06-18. Vikariat med ev. möjlighet till förlängning och utökning.

Varaktighet: 6 månader eller längre

Lön

Månadslön

Kontaktpersoner

Christer Molinder, Bitr. Rektor
0485-47196
Christer Molinder

Fackliga företrädare

Camilla Olin, Lärarnas Riksförbund
076-118 11 53
Camilla Olin

Mattias Pettersson, Lärarförbundet
0485-47863
Mattias Pettersson

Ansökan

Sista ansökningsdatum: den 28 oktober 2017

Ansök via webben

Skicka din ansökan

Övrigt

Mörbylånga kommun eftersträvar en jämnare könsfördelning i våra personalgrupper. Detta är en del av kommunens övergripande jämställdhetsarbete och som vi tar hänsyn till vid rekryteringsförfarandet.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Mörbylånga kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Mörbylånga kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.