Du är här: Start/Näringsliv & Arbete/Jobba hos oss/Lediga jobb

Sommarvikarier inom Vård och Omsorg

Arbetsbeskrivning

Hemtjänst
Hemtjänsten är uppdelad på flera områden och kombinationstjänster kan bli aktuella. Du hjälper personer i hemmet med exempelvis inköp, städ, tvätt, matlagning och personlig omvårdnad. Körkort krävs.
Särskilt boende
- Är ett samlingsnamn för det boende som är aktuellt när behov av vård och omsorg är så omfattande att det inte längre kan tillgodoses i det egna hemmet. Du kommer att arbeta med traditionella omvårdnadsuppgifter, vilka innebär dagligt stöd och hjälp i de äldres vardag, både fysiskt, psykiskt och socialt.
LSS
Inom LSS-verksamheten finns möjligheter att arbeta med Personlig assistans, Gruppbostäder, Daglig verksamhet samt Korttidstillsyn för ungdomar över 12 år barn med särskilda behov. Vi arbetar för att personer med funktionsnedsättning ges möjlighet att leva och bo självständigt. I arbetsuppgifterna ingår exempelvis att stötta och hjälpa till med inköp, städ, tvätt, matlagning, mm. i respektive brukares lägenheter.
Boendestöd
Vi arbetar med att ge stöd till med vuxna personer som har en psykiatrisk funktionsnedsättning/problematik. Vi utformar stöd utifrån den enskildes förmåga, kapacitet och önskemål. Målsättningen med insatsen är att brukaren ska kunna leva ett självständigt liv och kunna möta och hantera vardagslivets olika situationer.
Personalpool
Inom kommunens vård- och omsorgsverksamheten har vi även en personalpool. Du kommer arbeta i samtliga av kommunens verksamheter inom vård och omsorg, i hela Mörbylånga kommun. Vi förlägger schema efter verksamheternas behov, vilket innebär att du måste ha förmåga till stor flexibilitet och anpassningsförmåga samt körkort.
Sjuksköteskeverksamheten
Sjuksköterskor finns på alla kommunens särskilda boenden, vi ger hemsjukvård och gör hembesök. Arbetsuppgifterna är varierande och spänner från omsorgsuppgifter till avancerad sjukvård vilket gör arbetet utvecklande och intressant.
Dagverksamhet
Inom äldreomsorgen erbjuder dagverksamheten äldre social gemenskap och aktivitet. Dagverksamheterna finns på särskilt boende, i träffpunkter och dagverksamhet med inriktning för personer med demenssjukdom. Dagrehabiliteringen erbjuder träning samt social gemenskap.
Myndighetsavdelningen
Här arbetar kommunens samtliga socialsekreterare och biståndshandläggare. Vi samarbetar med andra verksamheter inom kommunens socialtjänst, Landstinget, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Arbetsuppgifterna är att utreda, bedöma, besluta och följa upp insatser i ärenden.

Kvalifikationer

Du som söker har en pågående eller en avslutad utbildning inom barn- och fritid, omvårdnadsprogrammet eller motsvarande. Vi söker även dig som har en högskoleutbildning med inriktning mot beteendevetenskap, pedagogik, psykiatri eller KY-utbildning med inriktning mot verksamhetsområdet.
Inom vår myndighetsavadelning vill vi att du som söker har en pågående eller en avslutad utbildning som socialsekreterare, socionom eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Vi förutsätter att du har förmågan att bemöta människor i olika situationer på ett professionellt sätt och lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Omfattning: Deltid

Arbetstid: Schema

Tillträde efter överenskommelse.

Lön

Månadslön

Kontaktpersoner

Jennie Jansson Finder, Bemanningschef
0485-470 77
Jennie Jansson Finder

Ansökan

Sista ansökningsdatum: den 31 mars 2017

Ansök via webben

Skicka din ansökan