Du är här: Start/Näringsliv & Arbete/Jobba hos oss/Lediga jobb

Lärare åk 7-9 MA/NO och Idh (eller annan kombination av legitimering)

Mörbylånga kommun på södra Öland är en tillväxtkommun med ca 15 000 invånare. Här kombinerar du den lilla kommunens fördelar med det korta avståndet till stadslivet i Kalmar. Här finns närheten till havet, naturen och kulturen och inom kommunen ryms Världsarvet Södra Ölands odlingslandskap.

Mörbylånga kommun har ca 1 200 medarbetare. Vill du bli en av oss?

Arbetsbeskrivning

Inför läsåret 19/20 utökas timplanen för högstadiet i ämnena matematik och idrott och hälsa. Skansenskolan har beslutat att vi utökar timplanen i de ämnena för alla våra elever i årskurserna 7-9. Utifrån det, samt pensionavgångar, behöver vi vid Skansenskolan utöka vår kompetens inom matematik, NO-ämnena och idrott och hälsa.

Inför läsåret 19/20 rekryterar vi totalt till 3 tjänster, de ämnen som vi rekryterar inom är EN, IdH, MA, NO-ämnena och SprV-SP. Har du någon kombination så välkommen att söka så tillsätter vi utifrån att på bästa sätt kunna tillsätta behörighet och med lämplighet hos person.
Tillsammans i arbetslag och enskilt organiserar vi skolans uppdrag. Du deltar aktivt i planeringen av verksamheten och vidareutvecklar den tillsammans med kollegor. I verksamheten är vår målsättning att så långt som möjligt utgå ifrån elevernas egna idéer och behov kopplat till skolans läroplan.

Som pedagog är det viktigt att du fångar upp dessa för att eleverna ska uppleva vår verksamhet som rolig och utmanande.

Skansenskolan ligger i Mörbylånga med bussförbindelser till Kalmar. Här går drygt 300 elever i åk 7 9 fördelat på 4 arbetslag. Skolan har även klasser från F åk 6. Eleverna ska vara delaktiga och genom utmaningar skapa lust för livslångt lärande.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är lärare med legitimation i NO, matematik och idrott och hälsa. Du har goda kunskaper om styrdokument såsom skollag och läroplan och har kunskap i att dokumentera lärprocesser.

Som person är du självklart intresserad av elevers utveckling och lärande samt har ett inkluderande arbetssätt. Du besitter en personlig mognad och har goda ledaregenskaper. Vidare sätter du eleverna i centrum i alla situationer och har god förmåga att kommunicera med elever, föräldrar och kollegor. Samarbetsförmåga och självständighet är ytterligare två viktiga egenskaper.

Erfarenhet

Ingen erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid / deltid

Tillträde: Tjänstens omfattning: 75-100% (beroende på legitimation)

Tillträde: 2019-08-12

Lön

Kontaktpersoner

Sara Brogård, Rektor
0485-472 25
Sara Brogård

Fackliga företrädare

Camilla Olin, Lärarnas Riksförbund
076-118 11 53
Camilla Olin

Birgitta Nylander, Lärarförbundet
0485 472 57
0701-467525
Birgitta Nylander

Ansökan

Sista ansökningsdatum: den 28 maj 2019

Ansök via webben

Skicka din ansökan

Övrigt

Mörbylånga kommun eftersträvar en jämnare könsfördelning i våra personalgrupper. Detta är en del av kommunens övergripande jämställdhetsarbete och som vi tar hänsyn till vid rekryteringsförfarandet.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Mörbylånga kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Mörbylånga kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.