Du är här: Start/Näringsliv & Arbete/Starta och driva företag/Kreativa Öland - Inkubator

Kreativa Öland - Inkubator

Inkubatorn vänder sig till dig som bor i Mörbylånga kommun och funderar på att starta eller vill vidareutveckla en verksamhet med kreativ inriktning.

Runt om på södra Öland lever och verkar en rad kreativa människor. Vissa livnär sig på sin kreativitet och andra har det som en hobby. Några har aldrig vågat testa medan andra har testat utan att lyckas. Detta myller av kreativa människor utgör ett kitt som präglar ön och det lokala livet. Vi vill att fler ska testa, våga, lyckas och drömma! Därför finns den kreativa inkubatorn.

Vem är inkubatorn till för?

Inkubatorn vänder sig till dig som bor i Mörbylånga kommun och funderar på att starta eller vill vidareutveckla en verksamhet med kreativ inriktning. Det kan vara något kulturellt, konstnärligt, hantverksmässigt, musikaliskt, matmässigt, grafiskt, med mera. Kort och gott ska det vara något kreativt. Om du redan har startat ett företag, har planer på att starta ett företag eller inte tänkt tanken spelar faktiskt ingen roll. Det viktiga är att du har viljan och motivationen att utveckla din kreativa affärsidé.

Vilka driver inkubatorn?

Inkubatorn finansieras av Mörbylånga kommun och är en del i kommunens kulturstrategi. Inkubatorn drivs tillsammans med Capellagården, Ölands Folkhögskola och Nyföretagarcentrum. Dessa aktörer bildar en gemensam ledningsgrupp och sätter målen för inkubatorn.

Sidan uppdaterad 12 augusti 2019 Kommentera sidan