Du är här: Start/Näringsliv & Arbete/Nyheter/Näringslivskunskap på schemat!

Näringslivskunskap på schemat!

Tycker du att det är viktigt att våra barn och ungdomar lär känna de företag som finns i bygden runt dem? Det tycker vi.

Hur väl kände du företagen i bygden när du var liten? Stannar det vid kiosken och skivbutiken? Det är likadant idag, våra ungdomar känner mest till de företag de är kunder hos. Vi vill att de ska kunna mer om företagen och de yrken som finns här. Tillsammans kan vi ge dem kunskapen, genom besök i skolorna och med studiebesök.

Många landsbygdskommuner försöker att få bygdens döttrar och söner att vända hem efter de ungdomsår som ofta spenderas som student i någon större stad. Alternativt önskar man att ungdomarna hittar intressanta jobb eller startar en verksamhet utan att hinna lämna bygden. Bägge alternativen bygger dock på kännedom om det lokala näringslivet, för de startar inte en verksamhet eller letar jobb där de inte vet hur "landskapet" ser ut.

Tillsammans med lokala företagare, organisationen Ung Företagsamhet och skolorna i kommunen försöker vi att göra det lättare för elever och företagare att träffas. Vi vet att dessa tillfällen är viktiga, både för eleverna och företagen. Om du som företagare kan tänka dig att besöka en klass och berätta om ditt företagande, eller att ta emot ett studiebesök får du gärna kontakta oss, Ung Företagsamhet eller lärarna på närmaste skola. Tack på förhand för ditt engagemang!

Sidan uppdaterad 15 december 2015 Kommentera sidan