Du är här: Start/Näringsliv & Arbete/Nyheter/Företagsklimat - årets klättrare

Företagsklimat - årets klättrare

Varje år frågar Svenskt Näringsliv Sveriges företagare hur de ser på företagsklimatet i sin kommun. De svar man får ligger sedan till grund för ett betyg, samt en ranking av företagsklimatet i Sveriges alla kommuner.

Varje år frågar Svenskt Näringsliv Sveriges företagare hur de ser på företagsklimatet i sin kommun. De svar man får ligger sedan tillsammans med företagsfakta till grund för ett betyg, samt en ranking av företagsklimatet i Sveriges alla kommuner.

Undersökningen har gjorts över en lång tid och med tiden blivit lite av en måttstock för de kommuner som har ambitionen att utveckla sitt företagsklimat. Glädjande nog kan vi i år se en ordentlig förbättring i undersökningen för Mörbylånga kommuns del. Från att ha varit på plats 224 i rankingen, med ett betyg på 3.0 har kommunen nu klättrat till plats 121 och av sina företagare fått ett betyg på 3.5. Detta är en stor förbättring, 103 platser i en ranking där 2/3-delar av kommunerna också de haft en positiv utveckling. Resultatet placerar till och med Mörbylånga kommun på plats 4 bland de kommuner som utvecklats mest.

Men det finns mycket vi kan bli ännu bättre på, så ta gärna del av Svenskt Näringslivs undersökning för att se hur vi tillsammans kan hitta problemområden att utveckla, samt styrkor att vässa!
Länk till Svenskt Näringslivs undersökning Företagsklimat 2015 

Sidan granskad 5 januari 2016 Kommentera sidan