Du är här: Start/Näringsliv & Arbete

Näringsliv & Arbete

Öland är ett starkt varumärke och i Mörbylånga kommun har vi under en längre period blivit allt fler för varje år. Det gillar vi, för det är tillsammans vi kan utveckla vår region ytterligare.

Vårt näringsliv är en blandning av stora och små företag ur de flesta branscher. Regionen Öland - Kalmar bjuder på en omväxlande arbetsmarknad och rymmer ett brett kundunderlag. 

Som boende på södra Öland har du möjlighet att kombinera kvalificerat arbete med livskvalitet och en underbar natur. Passa på att njuta av det du också!

Relaterade nyheter

 • Gyllene Pumpan 2017 till Norrgården i Ventlinge

  2017-09-15

  Norrgården i Ventlinge på södra Öland får årets Gyllene Pumpa. Grattis!
 • Svenskt Näringslivs årliga enkät om företagsklimatet

  2017-01-11

  Svenskt Näringslivs årliga enkät om det lokala företagsklimatet har nu landat i många öländska brevlådor. Är du företagare och har fått den – bidra med dina svar! Resultatet av undersökningen påverkar kommunens prioriteringar, så ta vara på möjligheten att skapa ännu bättre förutsättningar för företagande här på södra Öland.
 • En pålitlig Ölandsbro - för ett levande näringsliv

  2016-10-28

  Torsdagen den 3 november välkomnar vi Trafikverket till månadens frukostmöte. Temat blir trafiken i samband med de vägarbeten Trafikverket har planerade för Ölandsbron och på Öland framgent.
 • Näringslivskunskap på schemat!

  2015-12-15

  Tycker du att det är viktigt att våra barn och ungdomar lär känna de företag som finns i bygden runt dem? Det tycker vi.
 • Företagsklimat - årets klättrare

  2015-10-05

  Varje år frågar Svenskt Näringsliv Sveriges företagare hur de ser på företagsklimatet i sin kommun. De svar man får ligger sedan till grund för ett betyg, samt en ranking av företagsklimatet i Sveriges alla kommuner.
 • RINK – Regional Inkubation för företag i länet!

  2015-08-31

  Mörbylånga kommun är nu med i projektet RINK, som gör Kalmar Science Parks stöd och inkubatorverksamhet tillgänglig för kommunens företag. Ta vara på möjligheten att få kvalificerat stöd i utvecklingen av ditt företag!
 • Webbutbildning inom klimatsmart turism

  2015-04-27

  En webbaserad utbildning för dig som är verksam inom den öländska besöksnäringen. Tanken är att ge en grundläggande kunskap inom områdena miljö, klimat och energi. Utbildningen är särskilt framtagen för besöksnäringen med fakta, resonemang och tips.