Du är här: Start/Kommun & Politik/Press och kommunikation/Pressmeddelanden/Växa flyttar sin verksamhet till Algutsrum - ger 30 nya arbetstillfällen i Mörbylånga kommun

Växa flyttar sin verksamhet till Algutsrum - ger 30 nya arbetstillfällen i Mörbylånga kommun

PRESSMEDDELANDE: Växa kommer att flytta till Algutsrums industriområde där en ny lokal ska byggas. Antalet anställda i Mörbylånga går från 5 till 35. En mycket stor del av Växas kunder finns idag på Öland och flytten innebär att lantbrukare över hela ön nu får större möjligheter att nyttja tjänsterna.

Etableringen är ett resultat av ett långt arbete och samarbete mellan Mörbylånga Fastighets AB och Mörbylånga kommun som nu fått etableringen i land.

- Det är väldigt roligt att vi har landat denna etablering i Algutsrum. Vårt uppdrag i Mörbylånga Fastighets AB är att aktivt arbeta med lokaler och mark till näringslivet och vi har det senaste året skapat en mängd nya företagslokaler, vilket är bra för såväl näringslivet som Mörbylånga kommun, säger Carina Adolfsson Elgestam, ordförande i Mörbylånga Fastighets AB.

- Det är viktigt för Växa att ha attraktiva arbetsplatser. Efter att under flera år ha letat efter gemensam lokal för Kalmar och Öland har vi nu funnit något som möter våra behov. Mörbylånga Bostad kommer att bygga en fastighet på Öland som möter våra önskemål. Vi får möjlighet att samla flera kompetenser på vår nya driftplats och vi kan skapa en kreativ miljö och en attraktiv samlingspunkt. Vi ser fram emot att från vår nya driftplats serva alla våra kunder runt Kalmar och på Öland, säger Dorit Greve, VD på Växa.

- Detta är positivt för lant- och jordbruket på hela Öland och sänder ett viktigt signalvärde till våra gröna näringar, säger Roger Gustavsson, ordförande för LRF Sydost och avbytare för Växa.

- Att Växa väljer en flytt till Mörbylånga är otroligt glädjande. Den ger både nya arbetstillfällen i kommunen och ökade möjligheter för lant- och jordbruket som är en av våra absolut viktigaste näringar, säger Matilda Wärenfalk, kommunalråd (S) i Mörbylånga kommun.

- Växa är en viktig samarbetspartner till våra gröna näringar. Att de väljer att utveckla sin verksamhet hos oss är både roligt och viktigt. Jag är glad att vi tillsammans med Mörbylånga Fastighets AB kunnat få affären i hamn. Algutsrum är också en strategisk plats för verksamhet med närhet såväl till bron som till norra och södra Öland. Jag hoppas fler företag får upp ögonen för området och dess potential och hör av sig till oss, säger Peter Marklund, näringslivschef i Mörbylånga kommun.

För övergripande frågor kontakta:

Peter Marklund, näringslivschef Mörbylånga kommun
peter.marklund@morbylanga.se, tfn: 0485 – 470 14

Ann Sällström, fastighetssamordnare Växa
ann.sallstrom@vxa.se, tfn: 0702 98 72 77

Sidan uppdaterad 23 september 2021 Kommentera sidan