Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Utbildningsministern tar över lektion på Färjestadens skola

Utbildningsministern tar över lektion på Färjestadens skola

PRESSMEDDELANDE: Under hösten 2019 och hela 2020 kommer utbildningsminister Anna Ekström (S) att besöka och praktisera hos en skola i varje län.

Kunskapsresan startade i Södertälje i början av oktober och på fredag den 18 oktober kommer hon till vårt län och Färjestadens skola för att praktisera under en lektion i klass 3B. Även Matilda Wärenfalk (S), kommunstyrelsens ordförande och Håkan Lindqvist (S), utbildningsnämndens ordförande, kommer närvara vid besöket.

– Vi är så klart väldigt stolta över att utbildningsministern väljer att besöka vår skola av alla skolor i Kalmar län, säger Lena Rickardsson, biträdande rektor vid Färjestadens skola.

Under eftermiddagen kommer Anna Ekström att besöka och vara en del av klass 3B:s matematiklektion.

– Lektionen är tagen ur ett större sammanhang där vi arbetar med multiplikationstabellerna. För dagen är det sexans tabell som är aktuell. Alla elever kommer att arbeta på en grundnivå, men för de elever som behöver utmanas finns det även en utmanande nivå. Lektionen kommer att vara både laborativ och kooperativ men några inslag blir av den mer abstrakta typen, säger Lilly Nilsson, klasslärare.

När det är 20 minuter kvar av lektionen kommer utbildningsminister Anna Ekström att ta över undervisningen.

– Hon kommer fortsätta med temat sexans multiplikationstabell. Tillsammans med Anna Ekström kommer eleverna i 3B få spela ett interaktivt spel där de ska tvätta regeringskansliets bilar som har blivit smutsiga. För att bilarna ska bli rena behöver eleverna räkna ut olika multiplikationstal, säger Lilly Nilsson.

Efter lektionen kommer Anna Ekström att träffa hela lärarlaget.

Sidan uppdaterad 16 oktober 2019 Kommentera sidan